Sonos tipsar hur vi får en mer effektiviserad vardag

Sonos högtalare är fullpackade med funktioner och en av dessa är röstassistenter som gör att vi slipper plocka upp telefonen för att byta låt.

Sonos har gjort en studie kring röstassistenter i deras produkter som har tagits fram av Kantar Sifo. I undersökningen framgår det att endast sex procent av alla svenskar har en röstassistent i hemmet. Av dem som har en röstassistent eller planerar att köpa en produkt med röstassistent inom de närmsta månaderna meddelade 41 procent att de använder eller skulle använde den varje dag.

De fick även frågan vad de främst skulle använda röstassistenten till och 62 procent skulle använda den för att styra musiken i hemmet, 46 procent skulle använda den till att sätta alarm och påminnelser och aktivera smarta produkter i hemmet.

– Det är intressant att se att så få svenskar nyttjar röstassistenter idag. Det finns många fördelar med en röstassistent som idag endast nyttjas av ett fåtal i Sverige, säger Ninni Lindertz, Marknadschef EMEA, Sonos.

För att alla Sonos-ägare i Sverige skall få upp ögonen för röstassistenter så har Sonos även bidragit med lite kommandon till Google Assistant som kan vara bra att lägga på minnet:

Sätt igång musiken
”Hey Google, spela lite Billie Eilish”

Välj rum
”Hey Google, spela Grimes i vardagsrummet”

Pausa och börja spela igen
”Hey Google, stoppa”
”Hey Google, spela”

Justera volymen
”Hey Google, höj volymen”
”Hey Google, sätt volymen till tre”


Hoppa över låtar
”Hey Google, spela nästa låt”

Upptäck ny musik
”Hey Google, vad är det här för artist?”

Styr ditt smarta hem
”Hey Google, dämpa belysningen”

Hitta svar
”Hey Google, vad blir det för väder i helgen?”

Hantera ditt schema
”Hey Google, lägg till middag i min kalender på lördag klockan 20.00”

Missa inte vår videorecension av Sonos Arc och Sonos Amp:

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Epic Games ansökte nyligen om att få tillbaka Fortnite till App Store i väntan på rättegången och under gårdagen hölls en förhandling kring just detta. Även om inget slutgiltigt svar kom från domaren så lät det inte positivt för Epic Games.

Disney+ har äntligen kommit till vårt avlånga land och nu inleder dem ett samarbete med Sonos.

Snart kommer en recension på senaste Apple Watch men fram tills dess så får ni nöja er med en quiz. Ta på sportbandet så kör vi!

Alla känner vi igen den gamla klassiska skrivbordslampan med rörligt stativ som suttit på vart och vartannat skrivbord sedan 70-talet. Detta är ett iPad-stativ med samma princip.

Det ser mörkt ut för xCloud till Xbox på våra iOS och iPadOS-enheter men vi kommer inom kort kunna strömma våra spel till vår iPhone eller iPad.

I veckan var det ett kärt återseende i Macradion och den minsta iPhone 12 har döpts. Mycket har recenserats och vårt smarta hem fick tillskott.