Foxconn säger att Kina inte längre kan vara ”världens tillverkningsfabrik”

Foxconn visar ett stabilt resultat för andra kvartalet men väljer ändå att söka sig till ny mark för att undvika Trumps taxa i USA.

Med ett bättre än väntat resultat för #Foxconn så erkänner de att de planerar att fortsätta flytta delar av sin tillverkningsindustri till andra länder. Foxconn redovisade en vinstökning med 34% mot fjolårets andra kvartal, samtidigt som de nu berättar att storhetstiden för Kinas tillverkningsindustrier är över som det ser ut nu. Enligt källor till Bloomberg ska Foxconn försöka undvika Trump administrationens taxa mot Kinesisk import genom att etablera sig i Indien, Amerika eller Sydostasien.

30% av Foxconns verksamhet ligger nu utanför Kina, vilket har ökat med 5% på bara ett år. Foxconn är ju #Apples största tillverkningspartner och kommer att vara den främsta tillverkaren av iPhone 12-serien som väntas komma i oktober-november. Om framtida iPhones kommer att tillverkas i Kina eller inte beror främst på hur handelskriget kommer att fortlöpa.

Via: Appleinsider

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Epic Games ansökte nyligen om att få tillbaka Fortnite till App Store i väntan på rättegången och under gårdagen hölls en förhandling kring just detta. Även om inget slutgiltigt svar kom från domaren så lät det inte positivt för Epic Games.

Disney+ har äntligen kommit till vårt avlånga land och nu inleder dem ett samarbete med Sonos.

Snart kommer en recension på senaste Apple Watch men fram tills dess så får ni nöja er med en quiz. Ta på sportbandet så kör vi!

Alla känner vi igen den gamla klassiska skrivbordslampan med rörligt stativ som suttit på vart och vartannat skrivbord sedan 70-talet. Detta är ett iPad-stativ med samma princip.

Det ser mörkt ut för xCloud till Xbox på våra iOS och iPadOS-enheter men vi kommer inom kort kunna strömma våra spel till vår iPhone eller iPad.

I veckan var det ett kärt återseende i Macradion och den minsta iPhone 12 har döpts. Mycket har recenserats och vårt smarta hem fick tillskott.