Recension: Jabra Elite Active 75t är balsam för öronen

Allt började med AirPods och sen exploderade True Wireless-hörlurarna på marknaden och frågan är om Jabra Elite Active 75t lever upp till förväntningarna?

Jag har genom åren recenserat massvis av hörlurar och många låter precis likadant, har samma funktioner och det är rätt sällan man blir riktigt överraskad - men idag är ett undantag.

Det första mötet

Vi fick en förfrågan att testa nya Jabra Elite Active 75t som nu har stöd för Qi-laddning. När hörlurarna väl hade anlänt så laddade vi ned deras app Sound+ och redan här märker vi att dessa hörlurar är något speciellt. Vi parar våra hörlurar och får sedan i appen gå igenom ett hörseltest som Jabra kallar MySound. Vi stoppar in hörlurarna i öronen och sätter oss lite avskilt i en tyst miljö. Därefter kommer det spelas upp toner i olika frekvenser och får trycka på en knapp så fort vi hör dem. Detta görs på både höger och vänster öra och därefter är ljudet kalibrerat.

I appen har vi även ett equalizer där vi kan justera ljudbilden manuellt eller välja några av de förprogrammerade inställningarna. Om vi råkar tappa bort hörlurarna i hemmet så kan vi även spela upp ett ljud och se på en karta vart de senast befann sig.

Så hur låter de?

Mycket tekniska funktioner och en välbyggd app i all ära men i slutändan så är det viktigaste trots allt ljudet. Jabra har inte bara byggt en riktigt bra app med bra funktioner utan de har även lyckats med ett fenomenalt bra ljud. Jabra Elite Active 75t har ett välbalanserat ljud där vi verkligen kan höra detaljerna i låtarna. Med hjälp av equalizern kan vi även justera ljudet precis som vi vill ha det och något som verkligen imponerar med hörlurarna är basen. Jag har genom alla år inte upplevt en sådan kraftfull och fyllig bas i ett par så små hörlurar. De har även en funktion som heter HearThrough som gör att vi kan lyssna på musik samtidigt som vi hör omgivningen, det kan vara bra när vi cyklar eller vid andra tillfällen där vi behöver höra omgivningen. En sak som är värd att lyfta är att vi även kan höja och sänka volymen direkt på knappen som finns på båda hörlurarna. Detta är något som väldigt få tillverkare idag har stöd för och det är ett plus i kanten att möjligheten finns på dessa.

När det kommer till passform så sitter dessa utmärkt i våra öron och de visar inga tendenser att ramla ut under ett löppass eller när vi headbangar till Metallica. Vi har haft dem i öronen i över fem timmar i sträck utan att få ont eller känna obehag vilket är ett bra betyg. Undertecknad har även gjort några tester på samtal och i tyst miljö hörs man mycket bra, men även i bullriga miljöer gör Active 75t ett bra jobb. När det blåser blir det som precis med andra hörlurar att ljudet försämras för mottagaren på andra sidan telefonen.

Det tekniska

Jabra Elite Active 75t kommer fullpackade med teknik och om vi börjar med själva fodralet som hörlurarna laddas i så kan det laddas upp via USB-C eller Qi. Batteritiden ligger på upp till 7,5 timmar och med hjälp av batteriet i laddfodralet får vi upp till 28 timmars batteritid innan caset måste laddas. Hörlurarna är även IP57-klassificerade vilket innebär att vi kan fortsätta ha dem i öronen om det regnar eller om svetten rinner från huvudet. Hörlurarna kommunicerar via Bluetooth 5.0 och har en räckvidd på 10 meter och vi upplever inga anslutningsproblem eller att de tappar anslutning vilket många hörlurar än idag lider av. De har passiv bullerdämpning och bullerreducering på det utgående röstljudet. Högtalarstorleken är på 6 millimeter och högtalarbandbredden är 20 Hz till 20 kHz för musik och 100 Hz till 8 kHz för samtal.

En liten summering

Jabra Elite Active 75t bjuder på en väldigt tung och fyllig bas och en ljudbild där vi verkligen kan höra detaljerna i låtarna. Hörlurarna är fullpackade med bra teknik och erbjuder en välbyggd app där vi kan få dem att låta precis som vi själva vill. Denna modell har även stöd för Qi-laddning vilket är ett trevligt tillskott och Elite Active 75t har blivit våra nya favorithörlurar att ha med oss både på träningen men även vid alla andra tillfällen. De sitter bra i öronen och vi kan inget annat än att rekommendera dem.

Tillverkare
Jabra
Namn
Jabra Elite Active 75t
Färg
Navy
Kompatibel
Android och iOS
Laddning
Qi och USB-C
Blåtand
5.0
Räckvidd
+ 10 meter
Skydd mot vatten
IP57-klassificering
Batteritid
Upp till 7,5 timmar och upp till 28 timmar med etui
Pris
2 499 kronor
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
8 svar

Sugen på en 99mac-kopp eller varför inte en mysig tjocktröja från Macradion? Nu kör vi Black Friday med 25% rabatt.

Äntligen fredag och äntligen Black Friday! Årets största REA-dag är här och Webhallen är redo – är du redo?!

Apples julerbjudande sträcker sig från idag till måndag och vid köpet av en utvald produkt får man presentkort att använda i Apple Store.

Apple ger inte upp hoppet på Touch Bar som har gett mixade känslor sedan det introducerades för fyra år sedan. Senaste patentet visar ett sätt att få bukt på ett av dess bekymmer åtminstone.

Om du har letat efter en adapter som stödjer två externa skärmar med 4K och 60Hz genom USB-C så är den äntligen här.

Adaptivt ljus i HomeKit ökar tillgängligheten med Aqara som nu går in i beta med funktionen och låter kunder testa på det i Kina.