Facebook försöker lugna spelutvecklare inför kommande iOS 14

iOS 14 fortsätter skrämma upp jättarna som livnär sig på reklamintäkter. Nya avslöjande visar på att Facebook försöker lugna spelutvecklare.

Facebook försökte lugna sina investerare i senaste kvartalsrapporten när oron kring iOS 14 kom på tal. Med Apples nya operativsystem till iPhone kommer användare att få göra ett val från start om att stänga av möjligheten för appar att spåra användarens data mellan appar. Detta skulle kunna påverka Facebooks reklamintäkter. Nu avslöjar en nära källa att Facebook även haft möten med spelutvecklare, som är en stor inkomstkälla för Facebook, om kommande iOS 14.

Om den riktade reklamen inte blir lika pricksäker som den är nu, kan det resultera i att den blir utan klick. Det i sig kan sluta med att spelutvecklare och deras marknadsföring minskar på Facebook. Det skulle även kunna påverka Apple vars App Store drar in ca 68% av intäkterna på spel. Men Apple backar inte utan uttalar sig om att appar som fortsätter spåra även om användaren har nekat, kommer att förbjudas från App Store.

Via: 9to5mac

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson

Epic Games ansökte nyligen om att få tillbaka Fortnite till App Store i väntan på rättegången och under gårdagen hölls en förhandling kring just detta. Även om inget slutgiltigt svar kom från domaren så lät det inte positivt för Epic Games.

Disney+ har äntligen kommit till vårt avlånga land och nu inleder dem ett samarbete med Sonos.

Snart kommer en recension på senaste Apple Watch men fram tills dess så får ni nöja er med en quiz. Ta på sportbandet så kör vi!

Alla känner vi igen den gamla klassiska skrivbordslampan med rörligt stativ som suttit på vart och vartannat skrivbord sedan 70-talet. Detta är ett iPad-stativ med samma princip.

Det ser mörkt ut för xCloud till Xbox på våra iOS och iPadOS-enheter men vi kommer inom kort kunna strömma våra spel till vår iPhone eller iPad.

I veckan var det ett kärt återseende i Macradion och den minsta iPhone 12 har döpts. Mycket har recenserats och vårt smarta hem fick tillskott.