Recension: Meater Block - för dig med mycket på grillen

Bland det bästa med sommaren är att ställa sig vid grillen, slänga på lite primörer och sen en riktigt fin köttbit, men ibland så blir köttet torrt och tråkigt och det är inte roligt.

För att undvika torra köttbitar kan man använda en köttermometer och det är här Meater kommer in i bilden. På vår systersida Teknikveckan har jag sedan tidigare testat Meater+ som är deras billigaste alternativ men idag skall vi testa storebror som heter Meater Block.

Skillnaden mellan Meater+ och Meater Block är många och dels så har vi fyra termometrar samt en digital display som är inbyggd i den gedigna trälådan. Meater Block har även inbyggt WiFi och alla fyra termometrar ansluter sig till lådan via Bluetooth. Termometrarna har två sensorer i sig, en som mäter köttets temperatur och en som mäter värmen i grillen. För att komma igång så laddar vi ned Meater-appen och lägger till vår Meater Block. När det är klart ansluter vi den till vårt WiFi och sen kan vi ha koll på köttets temperatur i hela hemmet på vår iPhone eller iPad. Meater Block går även att använda helt utan app eller WiFi och då ser vi temperaturer och får information via de inbyggda högtalarna i den.

Men nu är det dags att grilla så vi tar fram köttet och vi har valt att grilla fläskfilé, picanha och en bit karré. Vi för in de tre termometrarna vi använder oss av i den tjockaste delen på respektive köttbit, öppnar appen och söker efter köttet vi skall grilla. Där får vi upp rekommenderad temperatur men kan även välja hur vällagat det skall vara. När det är klart så slänger vi på köttet på grillen och inom ett par minuter får vi upp hur lång tid det är kvar innan köttet är klart.

När köttet börjar närma sig måltemperaturen så får vi en notis att det är dags att ta bort köttet från grillen och låta det vila. Sen säger Meater till när köttet har vilat klart och vi kan sätta oss vid bordet och äta. Det roliga med Meater är att det skall väldigt mycket till för att misslyckas med köttet och det är otroligt kul att få perfekt kött varje gång. Deras app är välbyggd och lättnavigerad och i den hittar vi även videoguider på hur vi får till det perfekta köttet.

Så om vi skall försöka summera Meater Block så skulle jag säga att den är för dig som älskar att grilla mer än bara en sorts kött på grillen. Eller till dig som älskar att ha stora middagsbjudningar med mycket mat på grillen. Det blir verkligen enklare, smidigare och perfekt resultatet med Meater varje gång vi använder den. Känner du att fyra temperaturmätare är lite mycket så finns även Meater+ för en lite lägre prislapp. Meater Block kostar från 3 299 kronor.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors

Epic Games ansökte nyligen om att få tillbaka Fortnite till App Store i väntan på rättegången och under gårdagen hölls en förhandling kring just detta. Även om inget slutgiltigt svar kom från domaren så lät det inte positivt för Epic Games.

Disney+ har äntligen kommit till vårt avlånga land och nu inleder dem ett samarbete med Sonos.

Snart kommer en recension på senaste Apple Watch men fram tills dess så får ni nöja er med en quiz. Ta på sportbandet så kör vi!

Alla känner vi igen den gamla klassiska skrivbordslampan med rörligt stativ som suttit på vart och vartannat skrivbord sedan 70-talet. Detta är ett iPad-stativ med samma princip.

Det ser mörkt ut för xCloud till Xbox på våra iOS och iPadOS-enheter men vi kommer inom kort kunna strömma våra spel till vår iPhone eller iPad.

I veckan var det ett kärt återseende i Macradion och den minsta iPhone 12 har döpts. Mycket har recenserats och vårt smarta hem fick tillskott.