Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Meater Block - för dig med mycket på grillen

Bland det bästa med sommaren är att ställa sig vid grillen, slänga på lite primörer och sen en riktigt fin köttbit, men ibland så blir köttet torrt och tråkigt och det är inte roligt.

För att undvika torra köttbitar kan man använda en köttermometer och det är här Meater kommer in i bilden. På vår systersida Teknikveckan har jag sedan tidigare testat Meater+ som är deras billigaste alternativ men idag skall vi testa storebror som heter Meater Block.

Skillnaden mellan Meater+ och Meater Block är många och dels så har vi fyra termometrar samt en digital display som är inbyggd i den gedigna trälådan. Meater Block har även inbyggt WiFi och alla fyra termometrar ansluter sig till lådan via Bluetooth. Termometrarna har två sensorer i sig, en som mäter köttets temperatur och en som mäter värmen i grillen. För att komma igång så laddar vi ned Meater-appen och lägger till vår Meater Block. När det är klart ansluter vi den till vårt WiFi och sen kan vi ha koll på köttets temperatur i hela hemmet på vår iPhone eller iPad. Meater Block går även att använda helt utan app eller WiFi och då ser vi temperaturer och får information via de inbyggda högtalarna i den.

Men nu är det dags att grilla så vi tar fram köttet och vi har valt att grilla fläskfilé, picanha och en bit karré. Vi för in de tre termometrarna vi använder oss av i den tjockaste delen på respektive köttbit, öppnar appen och söker efter köttet vi skall grilla. Där får vi upp rekommenderad temperatur men kan även välja hur vällagat det skall vara. När det är klart så slänger vi på köttet på grillen och inom ett par minuter får vi upp hur lång tid det är kvar innan köttet är klart.

När köttet börjar närma sig måltemperaturen så får vi en notis att det är dags att ta bort köttet från grillen och låta det vila. Sen säger Meater till när köttet har vilat klart och vi kan sätta oss vid bordet och äta. Det roliga med Meater är att det skall väldigt mycket till för att misslyckas med köttet och det är otroligt kul att få perfekt kött varje gång. Deras app är välbyggd och lättnavigerad och i den hittar vi även videoguider på hur vi får till det perfekta köttet.

Så om vi skall försöka summera Meater Block så skulle jag säga att den är för dig som älskar att grilla mer än bara en sorts kött på grillen. Eller till dig som älskar att ha stora middagsbjudningar med mycket mat på grillen. Det blir verkligen enklare, smidigare och perfekt resultatet med Meater varje gång vi använder den. Känner du att fyra temperaturmätare är lite mycket så finns även Meater+ för en lite lägre prislapp. Meater Block kostar från 3 299 kronor.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.