Phil Schiller blir Apple Fellow

Vice VD för Apple, Phil Schiller bär också ansvaret för marknadsföringen. Han startade sin karriär hos Apple redan 1987 och visat sig väldigt värdefull för bolaget. Nu belönas han att få komma in i den exklusiva klubben Apple Fellow.

Det är få före honom, bara elva stycken för att vara exakt där Steve Wozniak är en utav dem som belönats med titeln. Apple Fellow är ett bevis på att personen i fråga erkänts som värdefull i företaget och intar en mer eller mindre guru-liknande roll där de jobbar direkt under högsta hönset Tim Cook.

Phil ska fortsätt ha ansvar för App Store och Apple Events men lämnar över sin tidigare titel som Vice VD till Greg (Joz) Joswiak. En Fellows uppgift är att vara en ålderman, en guide i företaget med sin oslagbara kunskap och erfarenhet. De belönas också med aktier och en stor ära. Tim Cook, Apples VD säger:

“Phil has helped make Apple the company it is today and his contributions are broad, vast, and run deep. In this new role he will continue to provide the incredible thought partnership, and guidance that have defined his decades at Apple,”

Phil har lärt sig väl under åren. Säger Steve hoppa, ja, då hoppar man.

Källa: Apple Press Via: Teknikveckan.

Skriven av Dennis Klarin

M. Night Shyamalans psykologiska thrillerserie Servant släpptes i november förra året till Apple TV+ och snart är säsong två här.

Apple fortsätter att göra sin streamingtjänst Apple TV+ tillgänglig på fler plattformar och nu hittar den snart in i våra spelkonsoler.

Det är många som i skrivande stund har beta-versionen av iOS 14 på sin mobiltelefon och i den här guiden går vi igenom hur man får in sin säkerhetskopia på sin nya iPhone.

Då var det dags för ännu ett avsnitt av Macradion och denna vecka är det iPad och iPhone på schemat.

Tom’s Guide testar batteritiden på både iPhone 12 och iPhone 12 Pro och bekräftar det vi redan vet om 5G - att det drar ström.

iPhone 12 Pro Max är större och bättre men batteritiden verkar bli detsamma som föregångaren.