Apple gör ännu ett rekordkvartal

Igår under kvällen visade Apple upp hur det hade gått under föregående kvartal och det gick bättre än förväntat.

Siffrorna är för det brutna räkenskapsårets tredje kvartal och under kvartalet hade Apple en omsättning på 59,7 miljarder dollar. Under samma period föregående år låg siffran på 53,8 miljarder dollar. När det kommer till ren vinst så fick de även där ett lyft och stannade på 11,25 miljarder dollar och under samma period förra året låg resultatet på 10,04 miljarder dollar.

Apple passade även på att meddela att de kommer att splitta sin aktie i fyra delar i slutet av augusti. Det betyder att om du äger en aktie i Apple så kommer delas upp i fyra aktier istället. Att göra en så kallad split var väldigt vanligt förr och kanske är något som andra bolag som Amazon även borde fundera på att göra. En split gör att fler kan köpa sig in i ett bolag då priset blir lite lägre då aktien är uppdelad och inte blir lika dyr. Så äger du aktier i Apple så kommer det även att bli lite smidigare om du vill sälja av delar av ditt innehav då du helt plötsligt har fler aktier.

Hela kvartalsrapporteringen går att läsa direkt hos Apple.
Grafer: Macrumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Ming-Chi Kuo påminner oss om hur viktig den kinesiska marknaden är för Apple och deras försäljning.

Foxconn söker sommarjobbare inför massproduktion av iPhone 12-serien och ryktena om förseningar är nu verklighet.

För kostnaden av fem uppsättningar Mac Pro-hjul från Apple, så kan du få denna ryska specialare med Elon Musks autograf i titan.

Att inte kunna rulla runt sin nyinköpta Mac Pro är ju lite tråkigt och Apples egna hjul kostar en slant, men nu är räddningen här.

Google har idag meddelat att Google Maps kommer att göra intåg på Apple Watch igen.

Har du hoppat på iOS 14-betan till din iPhone så kan du nu komplettera med watchOS 7 om du känner dig sugen.