Apple gör ännu ett rekordkvartal

Igår under kvällen visade Apple upp hur det hade gått under föregående kvartal och det gick bättre än förväntat.

Siffrorna är för det brutna räkenskapsårets tredje kvartal och under kvartalet hade Apple en omsättning på 59,7 miljarder dollar. Under samma period föregående år låg siffran på 53,8 miljarder dollar. När det kommer till ren vinst så fick de även där ett lyft och stannade på 11,25 miljarder dollar och under samma period förra året låg resultatet på 10,04 miljarder dollar.

Apple passade även på att meddela att de kommer att splitta sin aktie i fyra delar i slutet av augusti. Det betyder att om du äger en aktie i Apple så kommer delas upp i fyra aktier istället. Att göra en så kallad split var väldigt vanligt förr och kanske är något som andra bolag som Amazon även borde fundera på att göra. En split gör att fler kan köpa sig in i ett bolag då priset blir lite lägre då aktien är uppdelad och inte blir lika dyr. Så äger du aktier i Apple så kommer det även att bli lite smidigare om du vill sälja av delar av ditt innehav då du helt plötsligt har fler aktier.

Hela kvartalsrapporteringen går att läsa direkt hos Apple.
Grafer: Macrumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Epic Games fortsätter sin Battle Royale mot jättarna och lämnar in en stämningsansökan även mot Google.

Idag är det fredag så vi möts av fler nyheter på Apple TV+. Boys State är en prisbelönt dokumentär med politisk fokus.

Idag gör Ted Lasso debut på Apple TV+, den amerikanska coachen som ska träna ett engelskt fotbollslag och inte har en aning om hur sporten ska spelas.

En undersökning där över 1,2 miljoner iPhone-ägare i Kina har lagt sin röst, blir ytterligare ett bevis på hur viktig WeChat är.

Kriget mellan Epic Games och Apple trappas upp när Epic Games går ut på Twitter med en stämningsansökan och kallar Apples monopol för ”1984” direkt efter att Fortnite togs bort i App Store.

(UPPDATERAD) Epic Games erbjuder nu en billigare direktbetalning genom spelet Fortnite och kringgår App Store-reglerna.