Apple lovar att samtliga av deras produkter kommer bli klimatneutrala

Apple har idag via ett pressmeddelande meddelat att de om tio år kommer ha helt klimatneutrala produkter.

År 2030 kommer Apples produkter vara helt klimatneutrala och detta innefattar allt från tillverkning, kontor och butiker. I deras rapport skriver de att de kommer ha minskat sina utsläpp med 75 procent år 2030. Då kanske ni tänker att det är ju inte helt klimatneutralt då 75 procent inte är 100 procent. De sista 25 procenten löser de genom att arbeta med tre olika projekt där de kommer kunna få bort koldioxid ur luften. Även deras produkter kommer man jobba hårt med och fortsätta använda sig återvunnen aluminum. De skriver även att Taptic Engine i iPhone nu är helt tillverkad av återvunna ämnen och de fortsätter arbetet med sina egna robotar där vi dels har Daisy som plockar isär iPhone-telefoner och sen den nya som heter Dave som är expert på att plocka isär Taptic Engine.

Apple kommer även att bygga den största solenergiparken i Skandinavien men vart exakt denna kommer finnas framgår inte. Slutligen släpper de även en reklamfilm med titeln "A climate change promise from Apple" som ni kan beskåda nedan.

Vill ni läsa hela rapporten där de berättar mer om konkreta siffror kan ni göra det på deras hemsida.

Skriven av Marcus Attefors

På senare tid har vi Apple-användare blivit bortskämda med HomeKit-kompatibla kameror och Eve är här med Eve Cam som vi har tittat närmare på.

Apple bjuder på hemligt påskägg i Apple Store i ära för dess tionde år. Så läs detta om du vill smälla en ballong innan du köper din nästa Macbook.

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.

Det är något speciellt när man lagar mat och går och hämtar lite örter som är odlade i hemmet. Men det kräver en hel del jobb och engagemang men det finns en lösning på det.

I år firar Urbanista 10 år som bolag. Vi har vant oss att se deras hörlurar och tillbehör överallt. Varesig det är på Ica Maxi eller den nya varuautomaten på Centralen i Stockholm. Vi har testat deras nytillskott Urbanista London True Wireless in-ear.

Xiaomi meddelar idag att de öppnar dörrarna till sin första fysiska Mi Store här i sverige i slutet på augusti.