Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tjänsten "Felsparkerad" vill lösa problemet med elsparkcyklar

Elsparkcyklar ligger oss varmt om hjärtat men tyvärr parkeras dessa lite överallt på gatorna och blir ofta ett irritationsmoment.

Nu har det kommit en ny tjänst som heter Felsparkerad där det går att anmäla elsparkcyklar som står tokigt till eller ligger på marken utslängda. Om vi ser en sparkcykel som står eller ligger mitt på trottoaren eller annat olämpligt ställe kan vi gå in på Felsparkerad.se och rapportera den till Stockholms stad. De kommer i sin tur att hämta in elsparkcyklarna och låta firman som äger dem hämta in dem mot en avgift. Oscar Léman en av grundarna till tjänsten skriver i ett pressmeddelande:

"Vi kände att någon behöver ta ett större ansvar och hoppas att beslutsfattarna inom Stockholm stad kan sätta press på de olika aktörerna så att de utvecklar sina egna tjänster för att underlätta möjligheterna till att parkera sparkcyklarna på ett miljö- och framkomlighet säkert sätt"

Undertecknad tycker att detta är ett utmärkt sätt att få bukt på problemet med att elsparkcyklar slängs i varje hörn och vi hoppas att detta är något som samtliga tillverkare gemensamt implementerar.

Läs mer på Felsparkerad.se

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.