Tjänsten "Felsparkerad" vill lösa problemet med elsparkcyklar

Elsparkcyklar ligger oss varmt om hjärtat men tyvärr parkeras dessa lite överallt på gatorna och blir ofta ett irritationsmoment.

Nu har det kommit en ny tjänst som heter Felsparkerad där det går att anmäla elsparkcyklar som står tokigt till eller ligger på marken utslängda. Om vi ser en sparkcykel som står eller ligger mitt på trottoaren eller annat olämpligt ställe kan vi gå in på Felsparkerad.se och rapportera den till Stockholms stad. De kommer i sin tur att hämta in elsparkcyklarna och låta firman som äger dem hämta in dem mot en avgift. Oscar Léman en av grundarna till tjänsten skriver i ett pressmeddelande:

"Vi kände att någon behöver ta ett större ansvar och hoppas att beslutsfattarna inom Stockholm stad kan sätta press på de olika aktörerna så att de utvecklar sina egna tjänster för att underlätta möjligheterna till att parkera sparkcyklarna på ett miljö- och framkomlighet säkert sätt"

Undertecknad tycker att detta är ett utmärkt sätt att få bukt på problemet med att elsparkcyklar slängs i varje hörn och vi hoppas att detta är något som samtliga tillverkare gemensamt implementerar.

Läs mer på Felsparkerad.se

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
11 svar

På senare tid har vi Apple-användare blivit bortskämda med HomeKit-kompatibla kameror och Eve är här med Eve Cam som vi har tittat närmare på.

Apple bjuder på hemligt påskägg i Apple Store i ära för dess tionde år. Så läs detta om du vill smälla en ballong innan du köper din nästa Macbook.

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.

Det är något speciellt när man lagar mat och går och hämtar lite örter som är odlade i hemmet. Men det kräver en hel del jobb och engagemang men det finns en lösning på det.

I år firar Urbanista 10 år som bolag. Vi har vant oss att se deras hörlurar och tillbehör överallt. Varesig det är på Ica Maxi eller den nya varuautomaten på Centralen i Stockholm. Vi har testat deras nytillskott Urbanista London True Wireless in-ear.

Xiaomi meddelar idag att de öppnar dörrarna till sin första fysiska Mi Store här i sverige i slutet på augusti.