Rykte: Nästa Apple Pencil kanske kan kopiera färger från fysiska föremål

Senaste patentet för Apple Pencil visar att en del av pennan ska kunna känna av färger den nuddar vid för att sedan användas i ritprogram på en iPad.

Enligt patentet för denna Apple Pencil verkar Apple utforska möjligheten att kunna kopiera färger från fysiska föremål för att sedan använda i exempelvis ritprogram. I patentet tas det upp att genom att nudda med antingen toppen eller spetsen på pennan vid ett föremål så ska färgsensorn med hjälp av optik kunna snappa upp vilken färg den nuddar vid, för att sedan kopiera färgen så att den kan användas i appar. Färgsensorn ska även använda sig utav ljus för att kunna utläsa korrekt färg.

Genom att kunna kopiera färger från verkliga föremål till färg paletten i sina program kommer illustratörer att enklare kunna göra fotorealistiska målningar. Patentet tar även upp att man skulle kunna använda sig utav Apple Pencil för att kalibrera skärmar, skrivare, hälso-relaterade mätningar eller bara för att se vilken färg man behöver till hemmaprojektet. Eftersom detta bara är ett patent så finns det ingen garanti för att produkten någonsin når våra händer men det vore onekligen spännande.

Via: Macrumors

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.