Rykte: Nästa Apple Pencil kanske kan kopiera färger från fysiska föremål

Senaste patentet för Apple Pencil visar att en del av pennan ska kunna känna av färger den nuddar vid för att sedan användas i ritprogram på en iPad.

Enligt patentet för denna Apple Pencil verkar Apple utforska möjligheten att kunna kopiera färger från fysiska föremål för att sedan använda i exempelvis ritprogram. I patentet tas det upp att genom att nudda med antingen toppen eller spetsen på pennan vid ett föremål så ska färgsensorn med hjälp av optik kunna snappa upp vilken färg den nuddar vid, för att sedan kopiera färgen så att den kan användas i appar. Färgsensorn ska även använda sig utav ljus för att kunna utläsa korrekt färg.

Genom att kunna kopiera färger från verkliga föremål till färg paletten i sina program kommer illustratörer att enklare kunna göra fotorealistiska målningar. Patentet tar även upp att man skulle kunna använda sig utav Apple Pencil för att kalibrera skärmar, skrivare, hälso-relaterade mätningar eller bara för att se vilken färg man behöver till hemmaprojektet. Eftersom detta bara är ett patent så finns det ingen garanti för att produkten någonsin når våra händer men det vore onekligen spännande.

Via: Macrumors

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
2 svar

Apple ser ut att ha en helt ny funktion på ingång men det råder lite delade meningar om vad funktionen faktiskt är.

Det har länge varit en dröm för oss Apple-användare att på vår Apple TV och i Safari kunna titta på YouTube i 4K och i höst blir det verklighet.

Vice VD för Apple Phil Schiller bär också ansvaret för marknadsföringen. Han startade sin karriär hos Apple redan 1987 och visat sig väldigt värdefull för bolaget. Nu belönas han att få komma in i den exklusiva klubben Apple Fellow.

Idag så släpptes iOS 14 beta 4 till utvecklare och vi har installerat den för att se vad som är ändrat eller nytt.

Idag meddelar Apple att iMac-serien uppdateras med ny hårdvara, men det ser inte ut att vara några ändringar på designen.

mStore kommer öppna upp en Apple-butik i Stockholm City i Digital Inns gamla lokal.