Skype till iOS får möjlighet att blurra bakgrunden

Det här med videosamtal är allt mer populärt på grund av Corona och nu har Skype uppdaterat sin app till iOS.

Skype har i veckan börjat rulla ut möjligheten att göra bakgrunden suddig när vi ringer videosamtal. Det är en tacksam funktion om vi inte vill visa våra kaotiska hem eller slippa visa att vi sitter på en uteservering och sipprar på en öl när vi egentligen borde göra något annat. Oavsett vad man kan tänkas vilja dölja så är det nu möjligt på både iOS och iPadOS. Vi har själva inte fått uppdateringen ännu och kunnat testa det men det rullas ut successivt till alla användare.

"Background blur in Skype and Teams uses artificial intelligence (AI)—trained in human form detection—to keep you in focus during your call. This technology is also trained to detect your hair, hands, and arms, making a call with background blur just as relaxed and easy as a regular video call."

Har du inte Skype så kan du ladda ned det till iPhone här, och till iPad här.

Skriven av Marcus Attefors

Har du drömt om att kunna köra macOS på din iPad? Just detta har en person lyckats med men det flyter inte på så bra.

Våra barn är det mest ovärderliga vi har och tack vare tekniken kan vi hålla lite bättre koll på de små liven när de inte är i närheten av oss.

Det svänger fort i ryktesverkstaden och det senaste budet är att iPad Mini kommer få sig en välbehövd uppgradering.

Videomöten och distansering är en ny vardag för oss alla och med alla digitala möten är det viktigt med bra ljud och en vettig mikrofon, eller hur?

Äntligen torsdag och dags för ett rykande färskt avsnitt av vår Apple-fokuserade podd Macradion.

Många har försökt att få olika operativsystem att fungera med Apple Silicon och nu har Corellium släppt en variant av Ubuntu som fungerar med M1.