Skype till iOS får möjlighet att blurra bakgrunden

Det här med videosamtal är allt mer populärt på grund av Corona och nu har Skype uppdaterat sin app till iOS.

Skype har i veckan börjat rulla ut möjligheten att göra bakgrunden suddig när vi ringer videosamtal. Det är en tacksam funktion om vi inte vill visa våra kaotiska hem eller slippa visa att vi sitter på en uteservering och sipprar på en öl när vi egentligen borde göra något annat. Oavsett vad man kan tänkas vilja dölja så är det nu möjligt på både iOS och iPadOS. Vi har själva inte fått uppdateringen ännu och kunnat testa det men det rullas ut successivt till alla användare.

"Background blur in Skype and Teams uses artificial intelligence (AI)—trained in human form detection—to keep you in focus during your call. This technology is also trained to detect your hair, hands, and arms, making a call with background blur just as relaxed and easy as a regular video call."

Har du inte Skype så kan du ladda ned det till iPhone här, och till iPad här.

Skriven av Marcus Attefors

Är du ute efter lite smarta högtalare med AirPlay 2-stöd så kan du från och med idag spara lite pengar om du köper Sonos.

Då var det dags för ett nytt avsnitt av Macradion och denna gång går vi igenom sjukhusbelysning och de nya M1-datorerna.

Nästa stora dramafilm från Apple verkar innehålla det som krävs för en Oscar och Apple själva verkar tro det som ser till att släppa den precis lagom tills det är dags att nominera.

Är du inte helt sugen på att lägga en bit över 4 000 för Magic Keyboard till iPad Pro? Vi har spanat in Brydge Pro+ som kostar ungefär hälften av den summan.

Ming-Chi Kuo har enligt sina källor en tidsram om när det kommer nydesignade MacBooks från Apple och tyvärr kommer vi att få vänta lite.

Senaste rykten delar upp iPad Pro-serien till två separata släpp. Där den ena ska få miniLED och den andra OLED.