Google jobbar på att göra Chrome mindre resurskrävande för Mac

Gillar du Google Chrome men tycker att det äter upp ditt arbetsminne och dränerar datorn på batteri? I slutet av sommaren kan det blir bättre.

Undertecknad har alltid haft svårt för Googles egna webbläsare Chrome då den äter RAM och påverkar min MacBook Pro's batteri negativt i större utsträckning än till exempel Safari. Nu rapporterar The Wall Street Journal att Google jobbar hårt med att göra Chrome på Mac bättre. En åtgärd de jobbar på är att strypa tabbar som är öppna i bakgrunden och prioritera de man använder. Det betyder att de inte aktiva tabbarna kommer dra mindre resurser och det kan istället prioriteras på de tabbar som används.

Denna ändring skall enligt Max Christoff på Google ha stor påverkan på batteritiden och hur mycket RAM Chrome använder på våra Mac-datorer. Ambitionen är att släppa uppdateringen i slutet av augusti och det skall bli spännande att se om det blir en stor skillnad eller inte.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors

Här kommer tre tips som får Apple Arcade att se väldigt prisvärt ut, åtminstone i en månad. Äventyr och vackra miljöer får dessa titlar att sticka ut.

Tydligen är inte längre päron äpplets motsats - Apple stämmer bolag med päronlogotyp.

Att Amazon är på ingång till vårt avlånga land har de redan bekräftat men vi kan nu avslöja när deras digitala butik lanseras.

På senare tid har vi Apple-användare blivit bortskämda med HomeKit-kompatibla kameror och Eve är här med Eve Cam som vi har tittat närmare på.

Apple bjuder på hemligt påskägg i Apple Store i ära för dess tionde år. Så läs detta om du vill smälla en ballong innan du köper din nästa Macbook.

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.