Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

WWDC: Apple förenklar för spelutvecklare att porta sina spel från Windows

Vågar vi hoppas på en framtid där AAA-spel släpps samtidigt till Windows och MacOS? Apple försöker underlätta för spelutvecklare med förhoppningen om att detta ska ske.

Under WWDC släppte Apple ett nytt verktyg till Windows att översätta grafisk data från Windows till Apples Metal. De flesta spelutvecklare är utrustade med Windows-datorer vilket gör MacOS lågprioriterat och en riskfylld kostnad. Men nu när Apple påbörjar processen för Mac att gå över till Apple Silicon, så blir det genast enklare att nå ut till alla kunder som antingen äger en Mac, iPhone, iPad eller Apple TV. Nu passar även Apple på att tillhandahålla ett verktyg för att översätta Metal Shading Language (MSL) i Windows till Metal Library Objects för Apples enheter.

Eftersom möjligheten till Boot Camp försvinner med Apples övergång till Apple Silicon så försvinner ju även möjligheten att kunna spela Windows-spel på sin Mac. Detta verktyg är antagligen ett steg för att försöka se till att dessa spel portas till Apples framtida datorer tillsammans med övriga enheter. Med över 1 miljard enheter kommer spelutvecklarna definitivt se ekonomisk potential i att porta sina AAA-spel till Apples plattformar. Detta skulle kunna öppna upp Apple som ett starkt alternativ i spelvärlden där de tidigare varit allt annat än det.

Via: MacRumors

Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.