Apple uppmanar sina kunder att inte använda kameraskydd på bärbara Mac-datorer

Är du orolig för att någon skall ta över din kamera på din MacBook och har satt på ett kameraskydd? Då kan det vara läge att byta ut det mot en bit tejp istället.

Apple har på sina supportsidor lagt till en rekommendation att de som har eller funderar på att sätta på ett kameraskydd på sin laptop bör tänka om eller ta bort det. Anledningen är att den kan skada skärmen när locket stängs och det kan även göra så automatisk ljusstyrka och True Tone inte fungerar som det skall.

Om du trots allt vill täcka för kameran säger Apple att skyddet inte får vara tjockare än ett vanligt papper det vill säga runt 0,1 millimeter för då kan skador uppkomma. De påminner även om att samtliga MacBooks har en lampa som lyser grönt om kameran är på och lyser inte denna så behöver man inte oroa sig.

Källa: Apple

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
23 svar

På senare tid har vi Apple-användare blivit bortskämda med HomeKit-kompatibla kameror och Eve är här med Eve Cam som vi har tittat närmare på.

Apple bjuder på hemligt påskägg i Apple Store i ära för dess tionde år. Så läs detta om du vill smälla en ballong innan du köper din nästa Macbook.

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.

Det är något speciellt när man lagar mat och går och hämtar lite örter som är odlade i hemmet. Men det kräver en hel del jobb och engagemang men det finns en lösning på det.

I år firar Urbanista 10 år som bolag. Vi har vant oss att se deras hörlurar och tillbehör överallt. Varesig det är på Ica Maxi eller den nya varuautomaten på Centralen i Stockholm. Vi har testat deras nytillskott Urbanista London True Wireless in-ear.

Xiaomi meddelar idag att de öppnar dörrarna till sin första fysiska Mi Store här i sverige i slutet på augusti.