Apple uppmanar sina kunder att inte använda kameraskydd på bärbara Mac-datorer

Är du orolig för att någon skall ta över din kamera på din MacBook och har satt på ett kameraskydd? Då kan det vara läge att byta ut det mot en bit tejp istället.

Apple har på sina supportsidor lagt till en rekommendation att de som har eller funderar på att sätta på ett kameraskydd på sin laptop bör tänka om eller ta bort det. Anledningen är att den kan skada skärmen när locket stängs och det kan även göra så automatisk ljusstyrka och True Tone inte fungerar som det skall.

Om du trots allt vill täcka för kameran säger Apple att skyddet inte får vara tjockare än ett vanligt papper det vill säga runt 0,1 millimeter för då kan skador uppkomma. De påminner även om att samtliga MacBooks har en lampa som lyser grönt om kameran är på och lyser inte denna så behöver man inte oroa sig.

Källa: Apple

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
23 svar

Drömmer du om Philips Ambilight men valt fel TV eller har svårt att separeras från din gamla trotjänare? Nu har Philips löst problemet med Hue Gradient Lightstrip så att du kan få synkande ljus från vilken enhet som helst. Vi tar en titt och ser vad den levererar.

För dem som ogillar den välkända stammen på AirPods kan kanske glädjas av att det ryktas om att Apple jobbar på en design utan den.

För er som har märkt att Måndagsquizet uteblev idag försöker vi plåstra såren lite med en demonstration av Apples första dator.

Den här veckan recenserade vi den efterlängtade iPad Air och packade upp höstens första leverans av iPhone 12.

Skippar du årets iPhone men vill kunna njuta av de nya bakgrundsbilderna så finns de att ladda ner här.

De som är rädda om sina skal gör rätt i att ta av dem innan de laddar med MagSafe om de vill undvika att märka dom med en cirkel runt loggan.