Apple's Independent Repair Provider Program kommer till Sverige

Apple meddelar idag via en pressrelease att de utökar sitt Independent Repair Provider Program. Programmet lanserades i USA under förra året och gjorde så både små och stora företag kan erbjuda reparationer av iPhone med originaldelar. Nu kommer programmet även till Kanada och 32 länder i Europa och Sverige är ett av dem. Alla nya företag kommer kunna göra utbildningen och den är då även helt kostnadsfri. För att ett företag skall vara behörigt att utföra iPhone-reparationer så krävs det att en anställd är Apple-certifierad tekniker.

Jeff Williams, Chief Operating Officer på Apple säger:

"Vi är glada att kunna utöka vårt Independent Repair Provider Program till fler platser i USA och till företag i olika delar av Europa och Kanada. När kunder behöver reparationer vill vi att de ska ha många olika alternativ som inte bara passar deras behov utan även garanterar deras iPhone-enheters säkerhet och kvalitet så att telefonerna går att använda så länge som möjligt.”

Vill ni läsa mer om programmet kan ni göra det här.

Skriven av Marcus Attefors

Här kommer tre tips som får Apple Arcade att se väldigt prisvärt ut, åtminstone i en månad. Äventyr och vackra miljöer får dessa titlar att sticka ut.

Tydligen är inte längre päron äpplets motsats - Apple stämmer bolag med päronlogotyp.

Att Amazon är på ingång till vårt avlånga land har de redan bekräftat men vi kan nu avslöja när deras digitala butik lanseras.

På senare tid har vi Apple-användare blivit bortskämda med HomeKit-kompatibla kameror och Eve är här med Eve Cam som vi har tittat närmare på.

Apple bjuder på hemligt påskägg i Apple Store i ära för dess tionde år. Så läs detta om du vill smälla en ballong innan du köper din nästa Macbook.

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.