Det här är nytt i iOS 14 och iPadOS 14 beta 2

Idag skickade Apple ut beta två till alla sina olika operativsystem och vi tar en titt på vad som är nytt i iOS och iPadOS 14 beta 2.

Den första nyheten är att de som har en HomePod nu kan ställa in vilken musiktjänst som skall vara standard när vi ber Siri spela upp något. Detta är en efterlängtad funktion som många HomePod-ägare länge har velat ha så det är nog många som jublar nu. Värt att nämna är att bara vissa utvalda får betan till HomePod så detta är inte en funktion som alla nu har tillgång till som kör betan.

I första betan så var widgets från tredjepartsutvecklare helt optimerat så de hade inte samma formfaktor som Apples egna. Detta har de nu åtgärdat och gjort att alla widgets följer samma storlek. Vi kan även ställa in "Mörkt Utseende" vilket gör att när vi har Dark Mode aktiverat så tonas bakgrundsbilden automatiskt ned beroende på omgivningsljuset om vi aktiverar funktionen.

Apple har även gjort lite mindre justeringar på kalenderikonen där vi stället för att se hela dagens namn enbart ser förkortning på vilken dag det är idag. Klockan har även fått visare som är tjockare och tydligare än tidigare.

I Apples egna väderapp kan vi nu även scrolla ned till botten och se lokalt väder precis där vi bor och inte bara i staden vi bor i. Har vi dubbla e-SIM så har nu namnet på det ena SIM-kortet ändrats och det står nu "Primärt" och "Business".

En av nyheterna i iOS 14 är att vi nu har ett Appbibliotek och en sak som många störde sig på var att det inte gick att radera appar i det. Nu är även det löst så nu kan vi radera appar direkt i Appbibliotek-vyn.

Vi kan nu även lägga till Apples Filer-app som en Widget på hemskärmen så vi snabbt kan komma åt våra senaste filer vilket är ett trevligt tillskott.

Artikeln uppdateras löpande med allt nytt vi hittar i de nya versionerna...

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
8 svar

Här kommer tre tips som får Apple Arcade att se väldigt prisvärt ut, åtminstone i en månad. Äventyr och vackra miljöer får dessa titlar att sticka ut.

Tydligen är inte längre päron äpplets motsats - Apple stämmer bolag med päronlogotyp.

Att Amazon är på ingång till vårt avlånga land har de redan bekräftat men vi kan nu avslöja när deras digitala butik lanseras.

På senare tid har vi Apple-användare blivit bortskämda med HomeKit-kompatibla kameror och Eve är här med Eve Cam som vi har tittat närmare på.

Apple bjuder på hemligt påskägg i Apple Store i ära för dess tionde år. Så läs detta om du vill smälla en ballong innan du köper din nästa Macbook.

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.