Recension: En upplyftande dongel

Är det bara portar vi vill ha när vi tvingas att köpa oss en dongel eller borde den tillföra något mer? Vi tar en titt på en av alla som försöker sticka ut på marknaden.

Enda sedan Apple beslutade att vi bara behövde fyra stycken portar på vår MacBook Pro så har tredjepartstillverkare letat efter lösningar till oss. Ordet ”Dongel” var det inte många som använde innan Apple presenterade sin MacBook med bara en USB-C port 2015. Numera är det helt synonymt med Apple och deras laptops. Så vad är det vi vill ha ut av våra donglar?

Portar

Det primära syftet med en dongel är ju så klart behovet till portar. De flesta har fortfarande tillbehör i överflöd som använder sig utav USB-A, vissa av oss behöver snabbare och stabilare internet med LAN-kabel och vissa vill koppla in sin MacBook Pro med HDMI till större skärm. Så vad får vi med Baseus gedigna dongel?

  • Två stycken Thunderbolt 3-portar för upp till 40GB/s överföring

  • En USB-C port för upp till 5GB/s överföring

  • Tre stycken USB 3.0 portar för upp till 5GB/s överföring

  • En RJ45 LAN port för hastigheter upp till 1000MB/s

  • En HDMI port för upp till [email protected]

  • En 3.5mm ljudutgång

Portabilitet

När vi tvingas ha med oss våra donglar så måste dom ju även vara smidiga att slänga ner i våra väskor. Baseus hubb är väldigt smidig då de två delarna enkelt kopplas samman till en solid ”klump”. Det tråkiga är att den blir en aning tjock (ca 2,9cm) men den får ändå plats i de flesta fack i en typisk datorväska.

Något extra

När vi ändå lägger pengar på våran dongel så måste den ju tillföra något extra och vara bra designad. Med Baseus dongel får vi en grå aluminium-design med svart gummering som matchar vår MacBook Pro. På undersidan sitter ett par led-dioder som inte är för starka, utan tillför ett litet extra sken. Men det som får denna dongel att sticka ut är den lilla lutningen vi får på tangentbordet som gör det lite mer behagligt att använda.

Slutsats

Vad vi vill få ut av våran dongel eller hubb är väldigt subjektivt. Jag personligen har inget ständigt behov utav alla dessa portar, men att dom finns där och att den gör tangentbordet lite mer behagligt att använda är ändå det som gör att jag kan rekommendera denna dongel.

Namn
Armor Age Type-C Bracket (Multifunctional HUB Adapter)
Tillverkare
Baseus
Färg
Spacegrey
Portar
Thunderbolt 3*2, USB3.0*3, USB-C*1, HDMI*1, RJ45 LAN*1, 3.5mm ljudutgång*1
Storlek
88 x 44,5 x 29 mm
Pris
Ca 420 kronor
Skriven av Marcus Larsson

På senare tid har vi Apple-användare blivit bortskämda med HomeKit-kompatibla kameror och Eve är här med Eve Cam som vi har tittat närmare på.

Apple bjuder på hemligt påskägg i Apple Store i ära för dess tionde år. Så läs detta om du vill smälla en ballong innan du köper din nästa Macbook.

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.

Det är något speciellt när man lagar mat och går och hämtar lite örter som är odlade i hemmet. Men det kräver en hel del jobb och engagemang men det finns en lösning på det.

I år firar Urbanista 10 år som bolag. Vi har vant oss att se deras hörlurar och tillbehör överallt. Varesig det är på Ica Maxi eller den nya varuautomaten på Centralen i Stockholm. Vi har testat deras nytillskott Urbanista London True Wireless in-ear.

Xiaomi meddelar idag att de öppnar dörrarna till sin första fysiska Mi Store här i sverige i slutet på augusti.