Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: En upplyftande dongel

Är det bara portar vi vill ha när vi tvingas att köpa oss en dongel eller borde den tillföra något mer? Vi tar en titt på en av alla som försöker sticka ut på marknaden.

Enda sedan Apple beslutade att vi bara behövde fyra stycken portar på vår MacBook Pro så har tredjepartstillverkare letat efter lösningar till oss. Ordet ”Dongel” var det inte många som använde innan Apple presenterade sin MacBook med bara en USB-C port 2015. Numera är det helt synonymt med Apple och deras laptops. Så vad är det vi vill ha ut av våra donglar?

Portar

Det primära syftet med en dongel är ju så klart behovet till portar. De flesta har fortfarande tillbehör i överflöd som använder sig utav USB-A, vissa av oss behöver snabbare och stabilare internet med LAN-kabel och vissa vill koppla in sin MacBook Pro med HDMI till större skärm. Så vad får vi med Baseus gedigna dongel?

  • Två stycken Thunderbolt 3-portar för upp till 40GB/s överföring

  • En USB-C port för upp till 5GB/s överföring

  • Tre stycken USB 3.0 portar för upp till 5GB/s överföring

  • En RJ45 LAN port för hastigheter upp till 1000MB/s

  • En HDMI port för upp till 4K@30Hz

  • En 3.5mm ljudutgång

Portabilitet

När vi tvingas ha med oss våra donglar så måste dom ju även vara smidiga att slänga ner i våra väskor. Baseus hubb är väldigt smidig då de två delarna enkelt kopplas samman till en solid ”klump”. Det tråkiga är att den blir en aning tjock (ca 2,9cm) men den får ändå plats i de flesta fack i en typisk datorväska.

Något extra

När vi ändå lägger pengar på våran dongel så måste den ju tillföra något extra och vara bra designad. Med Baseus dongel får vi en grå aluminium-design med svart gummering som matchar vår MacBook Pro. På undersidan sitter ett par led-dioder som inte är för starka, utan tillför ett litet extra sken. Men det som får denna dongel att sticka ut är den lilla lutningen vi får på tangentbordet som gör det lite mer behagligt att använda.

Slutsats

Vad vi vill få ut av våran dongel eller hubb är väldigt subjektivt. Jag personligen har inget ständigt behov utav alla dessa portar, men att dom finns där och att den gör tangentbordet lite mer behagligt att använda är ändå det som gör att jag kan rekommendera denna dongel.

Namn
Armor Age Type-C Bracket (Multifunctional HUB Adapter)
Tillverkare
Baseus
Färg
Spacegrey
Portar
Thunderbolt 3*2, USB3.0*3, USB-C*1, HDMI*1, RJ45 LAN*1, 3.5mm ljudutgång*1
Storlek
88 x 44,5 x 29 mm
Pris
Ca 420 kronor
Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.