Recension: Vi testar Urbanista London True Wireless

I år firar Urbanista 10 år som bolag. Vi har vant oss att se deras hörlurar och tillbehör överallt. Varesig det är på Ica Maxi eller den nya varuautomaten på Centralen i Stockholm. Vi har testat deras nytillskott Urbanista London True Wireless in-ear.

Urbanistas affärsidé och tanke är att skapa snygga lurar med funktion, kvalitét och en prislapp som passar alla och sedan sprida det över hela världen. Deras varuautomater ska nu placeras på flygplatser i USA och hoppas öka spridningen bland resenärer världen över.

Kärlek redan vid unboxing
Redan när vi öppnar kartongen av Urbanista London känns de exklusiva. En miljövänlig ask helt i papper som separerar med ett puff av lufttrycket likt en Apple-ask. Sen möts vi av det snygga etuiet, det är nästan exakt i samma storlek som fodralet till AirPods och känns litet och smidigt. Vi öppnar det som en mussla och möts av lurarna. Musselöppningen gör det enkelt att ta ut lurarna ur etuiet. Exemplaret vi testar har en snygg roséguld-färg men de finns också i blått, svart och vitt - alla med lätt matt men glittrig känsla. Den matta nyansen kommer av en mjukt och greppvänlig yta. I asken får vi också en USB-C-kabel för laddning och tre extra par silikonproppar för exakt passform.

I örat
Men det är ett par hörlurar så det är när vi stoppar dem i öronen som recensionen kan börja. När man valt rätt proppar sitter de riktigt bekvämt och sticker inte ut för mycket. De håller sig också på plats även om vi rör på oss. De levererar ett bra ljud, för prislappen riktigt bra. Diskanten finns där, basen finns där och vi trivs med ljudet både till musik där det ger ordentlig bas utan att det tar över och ger ett mjukt och behagligt ljud när vi lyssnar på podcasten Macradion, säkert andra också.

Sitter snyggt och skönt i örat.

Teknik
Lurarna bjuder på det mesta vi förväntar oss av ett par lurar i den något högre prisklassen trots att dessa kommer till en rätt human prislapp. Brusreducering, transparens och trådlös laddning. Det är de första lurarna i Europa med det nya BS-chippet för ANC och det gör jobbet bra. Vi skiftar lägen för ANC genom att hålla fingret 2 sekunder mot logotypen på den högra hörluren och aktivera transparens genom att göra detsamma på vänster hörlur. Liknadande kommandon finns för att höja/sänka, play/paus, volym upp/ned, svara och neka samtal.

Övriga funktioner
Sensorer på lurarna pausar ljudet när vi tar ut lurarna och startar igen när vi sätter tillbaka dem i öronen. Etuiet som laddas med Qi eller USB-C bjuder på fyra fulladdningar där varje fulladdning bjuder på 5 timmars lyssning. Vi möts också av en röst i lurarna när vi ändrar lägen så vi vet vad vi aktiverar. Den tar också emot röstkommandon via Siri och Google Assistans.

London på laddning - trådlöst.

Summering
Urbanista har lyckats göra ett par snygga hörlurar med den senaste tekniken och ett bra ljud för en rimlig prislapp. Lurarna levererar vad som utlovas och vi blir inte besvikna. Marknaden bokstavligen svämmas över av True Wireless-lurar med dessa funktioner men långt ifrån alla lyckas lika bra som Urbanista gör här. Så ett bra val för plånboken och vi kan inte annat än rekommendera dessa lurar.

Tillgång
Urbanista London True Wireless in-ear finns i färgerna Midnight Black, Rose Gold, White Pearl & Dark Sapphiremed och har en prislapp på 1 499 kronor och kan köpas på Urbanistas hemsida och på flera kända butikskedjor.

Tillverkare
Urbanista
Namn
London True Wireless in-ear
Färg
Midnight Black, Rose Gold, White Pearl & Dark Sapphiremed
Kompatibel
Android och iOS
Laddning
Qi och USB-C
Blåtand
5.0
Räckvidd
10 meter +
Batteritid
5 timmar plus 20 timmar i etui
Pris
1 499 kronor
Skriven av Dennis Klarin

Epic Games ansökte nyligen om att få tillbaka Fortnite till App Store i väntan på rättegången och under gårdagen hölls en förhandling kring just detta. Även om inget slutgiltigt svar kom från domaren så lät det inte positivt för Epic Games.

Disney+ har äntligen kommit till vårt avlånga land och nu inleder dem ett samarbete med Sonos.

Snart kommer en recension på senaste Apple Watch men fram tills dess så får ni nöja er med en quiz. Ta på sportbandet så kör vi!

Alla känner vi igen den gamla klassiska skrivbordslampan med rörligt stativ som suttit på vart och vartannat skrivbord sedan 70-talet. Detta är ett iPad-stativ med samma princip.

Det ser mörkt ut för xCloud till Xbox på våra iOS och iPadOS-enheter men vi kommer inom kort kunna strömma våra spel till vår iPhone eller iPad.

I veckan var det ett kärt återseende i Macradion och den minsta iPhone 12 har döpts. Mycket har recenserats och vårt smarta hem fick tillskott.