Analytiker påstår att iPhone 12 blir utan 120Hz

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Analytikern Ross Young påstår att Apple inte kommer att implementera 120Hz i höstens iPhone-modeller. Ross Young menar att Apple kommer att vänta tills de kan använda sig utav LTPO teknologin, som gör att de kan variera uppdateringsfrekvensen från 1Hz beroende vad som visas på skärmen. Samma teknologi som används i Apple Watch Series 5, som gav oss ”always on”. Vilket han menar att vi kommer att få vänta på tills 2021 års modeller utav iPhone.

Ryktena har florerat länge ifrån läckor så som Jon Prosser att Apple kommer att släppa minst en iPhone-modell i höst med 120Hz. iPad Pro och dess ProMotion justerar automatiskt mellan 24-120Hz beroende på vad som visas på skärmen men använder sig utav LCD. Höstens samtliga iPhone-modeller förväntas använda OLED, och batteritiden kan vara anledningen till att vi kommer att få vänta ytterligare ett år på 120Hz.

Källa: Macrumors