Rykte: Apple testar att köra macOS på iPhone

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Twitter-användaren MauriQHD har ingen lång meritlista utav pålitliga läckor från Apple men däremot från andra teknikföretag. MauriQHD påstår att Apple arbetar på en prototyp med en dockningsstation kopplad till en extern skärm, där iPhonen sedan kopplas ihop med dockan och kör MacOS på skärmen. Det påminner om Samsung med deras DeX som fungerar på detta sätt för att leverera en Chromebook-liknande upplevelse på en extern skärm, med en Galaxy S8 eller senare av Samsungs flaggskeppsmobiler.

Apple har tidigare förnekat att deras Catalyst-projekt innebär att Mac och iOS blir ett och samma operativsystem. Men nu när macOS kommer att köras på Apple Silicon som bygger på samma arkitektur som iPhones chip så skulle det vara enkelt att låta en iPhone använda sig utav båda operativsystemen. MauriQHD påstår att det är väldigt troligt att Apple kommer att släppa denna docka kommersiellt i framtiden när allt kring macOS och Apple Silicone har landat. Tydligen prövas det både som en dockningsstation och att bara köra macOS på iPhone.

Källa: Appleinsider

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
3 svar

Nästa stora dramafilm från Apple verkar innehålla det som krävs för en Oscar och Apple själva verkar tro det som ser till att släppa den precis lagom tills det är dags att nominera.

Är du inte helt sugen på att lägga en bit över 4 000 för Magic Keyboard till iPad Pro? Vi har spanat in Brydge Pro+ som kostar ungefär hälften av den summan.

Ming-Chi Kuo har enligt sina källor en tidsram om när det kommer nydesignade MacBooks från Apple och tyvärr kommer vi att få vänta lite.

Senaste rykten delar upp iPad Pro-serien till två separata släpp. Där den ena ska få miniLED och den andra OLED.

Trött på att lamporna inte anpassar sig till ljuset ute? Nu är det problemet borta om du har Philips Hue.

December närmar sig med stormsteg och nu är det inte många dagar kvar tills vi drar igång vår alldeles egna julkalender.