Rykte: Apple testar att köra macOS på iPhone

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Twitter-användaren MauriQHD har ingen lång meritlista utav pålitliga läckor från Apple men däremot från andra teknikföretag. MauriQHD påstår att Apple arbetar på en prototyp med en dockningsstation kopplad till en extern skärm, där iPhonen sedan kopplas ihop med dockan och kör MacOS på skärmen. Det påminner om Samsung med deras DeX som fungerar på detta sätt för att leverera en Chromebook-liknande upplevelse på en extern skärm, med en Galaxy S8 eller senare av Samsungs flaggskeppsmobiler.

Apple har tidigare förnekat att deras Catalyst-projekt innebär att Mac och iOS blir ett och samma operativsystem. Men nu när macOS kommer att köras på Apple Silicon som bygger på samma arkitektur som iPhones chip så skulle det vara enkelt att låta en iPhone använda sig utav båda operativsystemen. MauriQHD påstår att det är väldigt troligt att Apple kommer att släppa denna docka kommersiellt i framtiden när allt kring macOS och Apple Silicone har landat. Tydligen prövas det både som en dockningsstation och att bara köra macOS på iPhone.

Källa: Appleinsider

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
3 svar

Ming-Chi Kuo påminner oss om hur viktig den kinesiska marknaden är för Apple och deras försäljning.

Foxconn söker sommarjobbare inför massproduktion av iPhone 12-serien och ryktena om förseningar är nu verklighet.

För kostnaden av fem uppsättningar Mac Pro-hjul från Apple, så kan du få denna ryska specialare med Elon Musks autograf i titan.

Att inte kunna rulla runt sin nyinköpta Mac Pro är ju lite tråkigt och Apples egna hjul kostar en slant, men nu är räddningen här.

Google har idag meddelat att Google Maps kommer att göra intåg på Apple Watch igen.

Har du hoppat på iOS 14-betan till din iPhone så kan du nu komplettera med watchOS 7 om du känner dig sugen.