Apple satsar på tillägg till Safari med Big Sur

När det kommer till tillägg i webbläsare har Safari bleknat i jämförelse med konkurrenter så som Chrome eller Firefox, men nu vill Apple ändra på detta.

I macOS Big Sur kommer Safari att stödja fler typer av tillägg och Apple kommer även se till att göra det lättare att porta tillägg från andra webbläsare.
Safari stödjer redan tillägg, men i jämförelse med webbläsare som Google Chrome eller Firefox ligger den långt efter. Med macOS Big Sur lägger Apple krut på att förändra detta.
Under WWDC tillkännagav Apple något som heter ”Safari Web Extensions” vilket är tänkt att Safari ska få ett tilläggs-API som liknar de som används utav Chrome och Firefox.

Vad det betyder för Mac-användare är att Safari nu kommer att stödja ett mycket bredare utbud av tillägg. Framöver kommer Safari Web Extensions att göra det enklare för utvecklare att koda tillägg i JavaScript, HTML och CSS. Med nya verktyg i Xcode 12 ser Apple även till att det ska bli enkelt för utvecklare att porta sina befintliga webbläsartillägg till Safari. Dessa tillägg kommer att få en egen kategori i App Store.
Tillsammans med detta utlovar Apple förbättrad prestanda, design och integritet i Safari med macOS Big Sur.

Via: Appleinsider
Bilder: Apple