Apple satsar på tillägg till Safari med Big Sur

När det kommer till tillägg i webbläsare har Safari bleknat i jämförelse med konkurrenter så som Chrome eller Firefox, men nu vill Apple ändra på detta.

I macOS Big Sur kommer Safari att stödja fler typer av tillägg och Apple kommer även se till att göra det lättare att porta tillägg från andra webbläsare.
Safari stödjer redan tillägg, men i jämförelse med webbläsare som Google Chrome eller Firefox ligger den långt efter. Med macOS Big Sur lägger Apple krut på att förändra detta.
Under WWDC tillkännagav Apple något som heter ”Safari Web Extensions” vilket är tänkt att Safari ska få ett tilläggs-API som liknar de som används utav Chrome och Firefox.

Vad det betyder för Mac-användare är att Safari nu kommer att stödja ett mycket bredare utbud av tillägg. Framöver kommer Safari Web Extensions att göra det enklare för utvecklare att koda tillägg i JavaScript, HTML och CSS. Med nya verktyg i Xcode 12 ser Apple även till att det ska bli enkelt för utvecklare att porta sina befintliga webbläsartillägg till Safari. Dessa tillägg kommer att få en egen kategori i App Store.
Tillsammans med detta utlovar Apple förbättrad prestanda, design och integritet i Safari med macOS Big Sur.

Via: Appleinsider
Bilder: Apple

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Det här med smarta ringklockor med en inbyggd kamera är verkligen trevligt och vi har testat Ring Video Doorbell 3.

Att automatisera och göra hemmet smart är riktigt kul men kostnaden kan dra iväg och i den här guiden skall vi säkra upp hemmet för att göra det tryggt för de minsta och tonåringarna för en relativt billig peng.

Det här med lösenord är tråkigt men ack så viktigt för att ens konto inte skall bli kapat.

Ett av världens största bolag har äntligen börjat rulla ut stöd för användarprofiler i sin streamingtjänst Amazon Prime.

Ming-Chi Kuo har kollat i sin spåkula om tredje generations AirPods och avslöjar när de är tänkta att lanseras.