Apple satsar på tillägg till Safari med Big Sur

När det kommer till tillägg i webbläsare har Safari bleknat i jämförelse med konkurrenter så som Chrome eller Firefox, men nu vill Apple ändra på detta.

I macOS Big Sur kommer Safari att stödja fler typer av tillägg och Apple kommer även se till att göra det lättare att porta tillägg från andra webbläsare.
Safari stödjer redan tillägg, men i jämförelse med webbläsare som Google Chrome eller Firefox ligger den långt efter. Med macOS Big Sur lägger Apple krut på att förändra detta.
Under WWDC tillkännagav Apple något som heter ”Safari Web Extensions” vilket är tänkt att Safari ska få ett tilläggs-API som liknar de som används utav Chrome och Firefox.

Vad det betyder för Mac-användare är att Safari nu kommer att stödja ett mycket bredare utbud av tillägg. Framöver kommer Safari Web Extensions att göra det enklare för utvecklare att koda tillägg i JavaScript, HTML och CSS. Med nya verktyg i Xcode 12 ser Apple även till att det ska bli enkelt för utvecklare att porta sina befintliga webbläsartillägg till Safari. Dessa tillägg kommer att få en egen kategori i App Store.
Tillsammans med detta utlovar Apple förbättrad prestanda, design och integritet i Safari med macOS Big Sur.

Via: Appleinsider
Bilder: Apple

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.