Boot Camp kommer inte fungera med Apples egna processor

Apple Silicon ser helt klart lovande ut och att Apple går över till egna processorer har mottagits bra världen över.

De finns dock en hel del människor där ute som partitionerar en del av sin disk och installerar Windows med hjälp av mjukvaran Boot Camp. Anledningen till att vilja köra Windows på sin Mac kan vara många, att man vill spela, behöver köra vissa program som inte finns på macOS och så vidare. Nu har det kommit fram att Boot Camp inte kommer att fungera med Apples egna processorer. Om detta kommer lösas i framtiden är oklart men som det ser ut nu så får man istället gå över till en virtuell Windows-maskin via programvara så som VMware Fusion eller Parallels.

Dock så tappar man en hel del prestanda genom att köra en virtuell maskin så de som behöver all kraft skall nog inte hoppa på Apple allra senaste datorer direkt. Microsoft själva säger att de inte har några planer på att ta fram ARM-stöd för Windows.

Via Ars Technica

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
10 svar

Det här med smarta ringklockor med en inbyggd kamera är verkligen trevligt och vi har testat Ring Video Doorbell 3.

Att automatisera och göra hemmet smart är riktigt kul men kostnaden kan dra iväg och i den här guiden skall vi säkra upp hemmet för att göra det tryggt för de minsta och tonåringarna för en relativt billig peng.

Det här med lösenord är tråkigt men ack så viktigt för att ens konto inte skall bli kapat.

Ett av världens största bolag har äntligen börjat rulla ut stöd för användarprofiler i sin streamingtjänst Amazon Prime.

Ming-Chi Kuo har kollat i sin spåkula om tredje generations AirPods och avslöjar när de är tänkta att lanseras.