Boot Camp kommer inte fungera med Apples egna processor

Apple Silicon ser helt klart lovande ut och att Apple går över till egna processorer har mottagits bra världen över.

De finns dock en hel del människor där ute som partitionerar en del av sin disk och installerar Windows med hjälp av mjukvaran Boot Camp. Anledningen till att vilja köra Windows på sin Mac kan vara många, att man vill spela, behöver köra vissa program som inte finns på macOS och så vidare. Nu har det kommit fram att Boot Camp inte kommer att fungera med Apples egna processorer. Om detta kommer lösas i framtiden är oklart men som det ser ut nu så får man istället gå över till en virtuell Windows-maskin via programvara så som VMware Fusion eller Parallels.

Dock så tappar man en hel del prestanda genom att köra en virtuell maskin så de som behöver all kraft skall nog inte hoppa på Apple allra senaste datorer direkt. Microsoft själva säger att de inte har några planer på att ta fram ARM-stöd för Windows.

Via Ars Technica

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
10 svar

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.