Recension: Ring Video Doorbell 3 - en liten men trevlig uppdatering

Det här med smarta ringklockor med en inbyggd kamera är verkligen trevligt och vi har testat Ring Video Doorbell 3.

Ring Video Doorbell 3 drivs av ett uppladdningsbart batteri och undertecknad bor i en bostadsrätt där det inte är helt populärt att borra vid utsidan av dörren. Så vi begav oss ut till affären och köpte en bra dubbelhäftande tejp. Vi laddar ned Ring-appen och ställer in kameran på några minuter och sen sätter vi fast den utanför dörren, supersimpelt.

Väl inne i appen så kan vi ställa in hur Ring skall reagera och vilka zoner vi vill att den ska ge oss notiser om. Eftersom undertecknad bor i en bostadsrätt så blir det en hel del spring så vi justerade kameran så den enbart registrerar rörelse om någon är väldigt nära dörren.

När någon ringer på klockan så får vi direkt en notis i appen som vi kan klicka på. Då startar kameran och vi kan se vem som står vid dörren och vi kan även kommunicera med personen om vi inte skulle vara hemma. Men det är lite stökigt att alltid vara beroende av att vara nära mobilen för att höra om någon ringer på dörren och därför existerar även Ring Chime.

Ring Chime är nästan ett måste om du köper Ring Video Doorbell då den agerar WiFi-förlängare och även jobbar som en hederlig ringklocka. När någon plingar på dörren så sjunger den ut en melodi som vi själva kan välja i appen. Det finns ett relativt stort val av olika ringsignaler där vi bland annat kan ändra till någon skrämmande ringsignal runt Halloween eller något julmysigt på vintern. Ring Chime Pro gör att vi inte är beroende av vår telefon för att höra att ringer på dörren och den förstärker även WiFi-signalen vilken kan vara lite svag med tanke på att Ring Video Doorbell sitter på utsidan av dörren.

Så om vi skall summera Ring Video Doorbell 3 så är det en minimal uppdatering från Ring Video Doorbell 2 där den nya är lite större, det är lite enklare att ta bort plattan i fronten för att byta batteri och den har även stöd för 5GHz jämfört med Doorbell 2 som enbart har stöd för 2,4GHz. Men vi kommer inte kunna gå tillbaka till en vanlig ringklocka, det är bekvämt och skönt att veta när barnen kommer hem, vi kan kommunicera med bud och be dem lämna paket utanför dörren om vi inte är hemma. Ring har en enkel och smidig app med mycket funktioner men det vi saknar mest är HomeKit-stöd. Värt att nämna är att det går få in ringklockan i HomeKit via HomeBridge eller HOOBS men det är ganska ostabilt och fungerar inte riktigt så bra som vi hade önskat. Det enda som är lite tråkigt att all lagring av videos sker på Ring's egna servrar och kräver ett abonnemang som kostar 30 kronor per månad.

Lästips: Ringklockor med kameror - detta gäller för villor och lägenheter.

Tillverkare
Ring
Namn
Ring Video Doorbell 3
Färg
Svart
Anslutning
2,4 GHz och 5 GHz
Upplösning
1080p
Bildvinkel
160 grader (diagonalt)
Lagring av material
Enbart i molnet och krävs abonnemang
Pris
Ca 1 990 kronor
Pris Chime
499 kronor
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
14 svar

På senare tid har vi Apple-användare blivit bortskämda med HomeKit-kompatibla kameror och Eve är här med Eve Cam som vi har tittat närmare på.

Apple bjuder på hemligt påskägg i Apple Store i ära för dess tionde år. Så läs detta om du vill smälla en ballong innan du köper din nästa Macbook.

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.

Det är något speciellt när man lagar mat och går och hämtar lite örter som är odlade i hemmet. Men det kräver en hel del jobb och engagemang men det finns en lösning på det.

I år firar Urbanista 10 år som bolag. Vi har vant oss att se deras hörlurar och tillbehör överallt. Varesig det är på Ica Maxi eller den nya varuautomaten på Centralen i Stockholm. Vi har testat deras nytillskott Urbanista London True Wireless in-ear.

Xiaomi meddelar idag att de öppnar dörrarna till sin första fysiska Mi Store här i sverige i slutet på augusti.