WWDC: Widgets på iPadOS 14 går inte att flytta runt på hemskärmen

En av de större nyheterna på WWDC var att vi nu kan ha widgets på hemskärmen på vår iPhone men funktionaliteten är begränsad på iPad.

På vår iPhone kan vi ha allt från väderwidgets till anteckningar vart vi vill på hemskärmen men på iPadOS 14 får vi inte samma upplevelse. På iPad är istället widgets låst precis som tidigare längst till vänster på skärmen. Vi kan lägga flera widgets på varandra som i iOS 14 och bläddra mellan dem men de går inte att flytta ut på hemskärmen. Vi kan ställa in så widgets alltid syns längst till vänster i landskapsläge men i porträttläge döljs de automatiskt.

Vi hoppas att detta är något som Apple kommer ändra på innan iPadOS 14 släpps i höst för vi hade gärna sett samma funktionalitet som på iOS 14.

Skriven av Marcus Attefors

Namnet "iPhone 12 Mini" dök upp för första gången förra veckan och nu verkar det som att det faktiskt blir det officiella namnet på Apples minsta iPhone 12-modell.

Amazon Luna är här och ser till att kunna ta marknadsandelarna på Apples enheter som varken Google eller Microsoft lyckats komma åt.

Snart är det förhoppningsvis dags för Apple att visa upp nya iPhone 12-serien men tills dess kan vi njuta av en bild på den nya laddkabeln.

Då var det dags att plugga in laddaren i telefonen igen för ikväll har Apple lanserat iOS 14.0.1.

Mophie fortsätter pumpa ut produkter till våra Apple-produkter så vi aldrig skall behöva ha ett tomt batteri.

Idag har vi finbesök i Macradion med en speciell gäst som har doppat fötterna i alla ekosystem där ute.