WWDC: Widgets på iPadOS 14 går inte att flytta runt på hemskärmen

En av de större nyheterna på WWDC var att vi nu kan ha widgets på hemskärmen på vår iPhone men funktionaliteten är begränsad på iPad.

På vår iPhone kan vi ha allt från väderwidgets till anteckningar vart vi vill på hemskärmen men på iPadOS 14 får vi inte samma upplevelse. På iPad är istället widgets låst precis som tidigare längst till vänster på skärmen. Vi kan lägga flera widgets på varandra som i iOS 14 och bläddra mellan dem men de går inte att flytta ut på hemskärmen. Vi kan ställa in så widgets alltid syns längst till vänster i landskapsläge men i porträttläge döljs de automatiskt.

Vi hoppas att detta är något som Apple kommer ändra på innan iPadOS 14 släpps i höst för vi hade gärna sett samma funktionalitet som på iOS 14.

Skriven av Marcus Attefors

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.

Mark Gurman tror att Apple kommer att erbjuda Face ID i alla de billigare alternativen inom några års tid.

Det verkar som att Apple är på gång att uppdatera deras skärm Pro Display XDR och den kanske får samma chip som iPhone 11.