WWDC: Med iOS 14 kan alla ändra inspelningskvalité direkt i kamera-appen

En exklusiv funktion som kom till iPhone 11-serien var att vi direkt i kamera-appen kan ändra vilken kvalité vi vill ha när vi filmar något.

Med iOS 14 som kommer i höst är funktionen inte längre exklusiv utan kommer att lanseras till alla telefoner som kan installera iOS 14. Det betyder att när vi är i kamera-appen och väljer video kan vi trycka längst upp i hörnet och välja mellan HD och 4K samt hur många frames det skall vara.

Det är ganska ovanligt att Apple ger alla tidigare exklusiva funktioner men detta är en mycket välkommen funktion som gör att användare med äldre enheter slipper gå in i inställningar för att ändra kvalité på video.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!

Rumsligt ljud eller Spatial audio är en ny funktion till dina AirPods Pro tillsammans med iPhone eller iPad. Det ger ett 3D-audiovisuellt ljud som är väldigt uppslukande.

Saknar du att titta på högupplöst material på YouTube via din Apple TV 4K? Väntan är snart över då YouTube nu har bekräftat att det är på ingång.

Om du gillade de nya bakgrundsbilderna som kommer förinstallerade på nya iPad Air så kan du nu ladda ned dem.

Har du tappat kontrollen över hemskärmen på din iPhone och har sidor och åter sidor fulla med appar så har nu Apple lösningen.