WWDC: QuickTake kommer till äldre enheter med iOS 14

När iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max lanserades så fick vi en funktion som Apple kallar QuickTake.

I kamera-appen har vi en del alternativ där vi kan välja att spela in video, ta ett kort, en panoramabild och mycket mer. Är vi inne och tar ett vanligt kort men istället hade velat filma det vi tar kort på så kan vi på Apples senaste iPhone-modeller bara hålla in avtryckaren för att börja filma. Denna funktion har varit exklusiv till iPhone 11-serien men nu kommer den även till iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max och nya iPhone SE. Men även volymknapparna får lite ny funktionalitet och trycker vi på volym upp så tar vi massvis av foton samtidigt (burst mode) och håller vi in volym ned så aktiveras QuickTake även då vilket är ännu lättare än att hålla in avtryckaren.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.

Igår fick åtta app- och spelutvecklare ta emot Apple Design Award och två av dem är svenskar.