WWDC: Med iOS 14 kan du styra mobilen genom att knacka på den

Apple hann inte med att berätta om alla nya funktioner i iOS 14 på WWDC igår men en ball funktion är att vi nu kan styra vår iPhone från dess baksida.

Efter att vi har installerat den senaste iOS 14-betan så kan vi kasta oss in i inställningar och gå till hjälpmedel. Där går det att aktivera en funktion så vi kan knacka på baksidan av vår iPhone för att utföra vissa saker. Antingen kan vi knacka två gånger på baksidan för att utföra något eller tre gånger. Vi kan som exempel ställa in att knackar vi två gånger så kommer vi automatiskt till hemskärmen och knackar vi tre gånger så tas en skärmdump automatiskt, eller varför inte göra telefonen ljudlös.

Det här är bara en av flera hjälpmedel som Apple har lagt till eller förbättrat vilket kommer göra livet lite enklare för många av deras användare.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
16 svar

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.

Igår fick åtta app- och spelutvecklare ta emot Apple Design Award och två av dem är svenskar.