WWDC: Apple dumpar Intel och går över till Apple Silicon

Tiden med Intel är över och Apple börjar nu med sina egna processorer som går under namnet Apple Silicon.

Den nya processorn är helt anpassad för Apples egna datorer och det gör att Apple kan optimera och justera sin processor att jobba i harmoni och perfektion med resterande hårdvara. Apple kommer nu skapa en "familj" med SoC´s beroende på vilken Mac det är och Apple säger att det kommer bli enkelt för utvecklare att skapa program till macOS med den nya processorn på grund av en gemensam arkitektur kring hela Apples ekosystem av produkter.

Apple meddelar att Microsoft redan arbetar på att ge stöd för Office-paketet och Adobe kommer lansera Creative Cloud.

På sitt event så visade Apple upp sin testmaskin som använder sig av A12Z Bionic-processorn vi hittar i iPad Pro. Alla Apples egna appar fungerar utmärkt och det flyter på riktigt bra. De visar även upp Final Cut Pro, Photoshop och Lightroom som även de fungerar helt utan lagg med 4K-material.

Apple fortsätter med att säga att övergången till Apple Silicon är enkel för utvecklare som redan har optimerat sina appar för andra Apple-produkter. När Apple lanserar sin första Mac med sin nya processor så skall inga program sluta fungera. Detta tack vare Rosetta 2 kommer de fungera även om utvecklaren av programmet inte har optimerat sin app för den nya processorn och översättningen från programmet som är byggt för Intel till Apple Silicon görs i realtid så användaren inte märker något. Tidsplanen ser ut som sådan att första Mac-datorn med deras egna processor kommer att lanseras i slutet av 2020 och samtliga datorer kommer få den nya processorn inom två år.

Texten uppdateras löpande.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
28 svar

Det här med smarta ringklockor med en inbyggd kamera är verkligen trevligt och vi har testat Ring Video Doorbell 3.

Att automatisera och göra hemmet smart är riktigt kul men kostnaden kan dra iväg och i den här guiden skall vi säkra upp hemmet för att göra det tryggt för de minsta och tonåringarna för en relativt billig peng.

Det här med lösenord är tråkigt men ack så viktigt för att ens konto inte skall bli kapat.

Ett av världens största bolag har äntligen börjat rulla ut stöd för användarprofiler i sin streamingtjänst Amazon Prime.

Ming-Chi Kuo har kollat i sin spåkula om tredje generations AirPods och avslöjar när de är tänkta att lanseras.