WWDC: Alla nyheter i iPadOS 14

iPadOS 14 har nu visats upp och nedan kan du läsa om alla nyheter i den senaste versionen som lanseras nu i höst.

Det var inte bara iOS som fick en drös nya funktioner idag utan även iPadOS. Vi får precis samma widgets som vi hittar i iOS 14 och i Photos har det gjorts en hel del förbättringar. Vi har nu en sidobar där vi snabbt kan hoppa mellan olika album och vi kan enkelt flytta bilder till olika mappar. Vi får även mer inställningar i appar som kommer ned i en rullgardin där vi snabbt och enkelt kan ändra listvyer och mycket mer.

Apple Music har även uppdaterats med en sidobar där vi kommer åt olika spellistor och vi kan även lyssna på en låt och se sångtexten samtidigt.

Något som Marcus Attefors skriker sig hes av lycka är att den hemska ringskärmen äntligen är död. Vi får nu istället en liten diskret notis där vi kan svara, avvisa eller helt enkelt bara ignorera.

Sökfunktionen har även förbättrats och är nu helt universal. Vi kan nu söka efter appar, söka efter en kontakt och ringa personen, söka efter ett mail eller en fil. Ja kort och gott har den blivit som Spotlight på Mac.

Texten uppdateras löpande

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.

Mark Gurman tror att Apple kommer att erbjuda Face ID i alla de billigare alternativen inom några års tid.

Det verkar som att Apple är på gång att uppdatera deras skärm Pro Display XDR och den kanske får samma chip som iPhone 11.