WWDC: Nyheter till din Apple TV

När det kommer till tvOS så kom det inte supermycket nytt men en hel del godsaker.

HomeKit kommer till Apple TV! Vi kan få notiser som visar vem det är som ringer på dörren, något som vi hade på vår önskelista.

Vi får även utökade funktioner för Apple Arcade där vi får en lista likt Nästa-listan som visar var du är i ett spel och kan enkelt fortsätta där du slutade. Det är även låst till ditt Apple ID vilket gör att alla användare på din Apple TV får en egen lista (tack Apple).

Apple Arcade får även stöd för Xbox Elite 2 och Xbox Adaptive controllers vilket är en riktigt trevlig nyhet och picture in picture-stöd. AirPlay får även stöd för 4K och för att runda av det hela visade Apple upp Isaac Asimov's Foundation som kommer lanseras på Apple TV+.

Texten uppdateras löpande.

Skriven av Dennis Klarin

M. Night Shyamalans psykologiska thrillerserie Servant släpptes i november förra året till Apple TV+ och snart är säsong två här.

Apple fortsätter att göra sin streamingtjänst Apple TV+ tillgänglig på fler plattformar och nu hittar den snart in i våra spelkonsoler.

Det är många som i skrivande stund har beta-versionen av iOS 14 på sin mobiltelefon och i den här guiden går vi igenom hur man får in sin säkerhetskopia på sin nya iPhone.

Då var det dags för ännu ett avsnitt av Macradion och denna vecka är det iPad och iPhone på schemat.

Tom’s Guide testar batteritiden på både iPhone 12 och iPhone 12 Pro och bekräftar det vi redan vet om 5G - att det drar ström.

iPhone 12 Pro Max är större och bättre men batteritiden verkar bli detsamma som föregångaren.