WWDC: Här är nyheterna till watchOS 7

WWDC tickar på och Apple Watch får nya funktioner med höstens watchOS.

Apple Watch har länge varit ett hjälpmedel för vår hälsa men nu tar Apple det längre och lägger till flera källor för träning. Dans - nu ska klockan känna av när du skakar rumpan under en utekväll och få data på hur mycket du kalorier du bränner.

Watch får också en funktion som likar widgets, där vi får mer möjlighet att lägga appar på vår urtavla och vi får mer information direkt på appen och låter utvecklarna göra mer med sina app-ikoner.

Vi får också utökade möjligheter att förändra våra urtavlor och vi kommer också kunna dela med oss av urtavlor vi gjort eller ladda ner från hemsidor.

Kartan får också en förbättring där vi får förbättrad vägvisning och även för cykel precis som iPhone.

Nu kommer sömnspårning till Apple Watch som läser av hur du sover. Funktionen kan också lära sig hur länge du behöver sova så att den automatiskt kan säga åt dig när det är dags att gå och lägga sig. Skärmen slocknar medans du sover så den inte väcker dig om du vänder på dig samtidigt som den läser av hur du rör dig under sömnen.

Klockan får också en funktion som känner av när du tvättar händerna och räknar ner så att du tvättar händerna tillräckligt länge.

Texten uppdateras löpande.