WWDC: Här är nyheterna till watchOS 7

WWDC tickar på och Apple Watch får nya funktioner med höstens watchOS.

Apple Watch har länge varit ett hjälpmedel för vår hälsa men nu tar Apple det längre och lägger till flera källor för träning. Dans - nu ska klockan känna av när du skakar rumpan under en utekväll och få data på hur mycket du kalorier du bränner.

Watch får också en funktion som likar widgets, där vi får mer möjlighet att lägga appar på vår urtavla och vi får mer information direkt på appen och låter utvecklarna göra mer med sina app-ikoner.

Vi får också utökade möjligheter att förändra våra urtavlor och vi kommer också kunna dela med oss av urtavlor vi gjort eller ladda ner från hemsidor.

Kartan får också en förbättring där vi får förbättrad vägvisning och även för cykel precis som iPhone.

Nu kommer sömnspårning till Apple Watch som läser av hur du sover. Funktionen kan också lära sig hur länge du behöver sova så att den automatiskt kan säga åt dig när det är dags att gå och lägga sig. Skärmen slocknar medans du sover så den inte väcker dig om du vänder på dig samtidigt som den läser av hur du rör dig under sömnen.

Klockan får också en funktion som känner av när du tvättar händerna och räknar ner så att du tvättar händerna tillräckligt länge.

Texten uppdateras löpande.

Skriven av Dennis Klarin

Det är något speciellt när man lagar mat och går och hämtar lite örter som är odlade i hemmet. Men det kräver en hel del jobb och engagemang men det finns en lösning på det.

I år firar Urbanista 10 år som bolag. Vi har vant oss att se deras hörlurar och tillbehör överallt. Varesig det är på Ica Maxi eller den nya varuautomaten på Centralen i Stockholm. Vi har testat deras nytillskott Urbanista London True Wireless in-ear.

Xiaomi meddelar idag att de öppnar dörrarna till sin första fysiska Mi Store här i sverige i slutet på augusti.

Ordningen är återställd och semestrarna är över och vi är tillbaka mer taggade än någonsin på lite höstrusk. Eller?

99mac växer och antalet läsare blir allt fler vilket är otroligt roligt och nu behöver vi er hjälp.

Ett nytt batteri som påminner mycket om nuvarande MacBook Air och MacBook Pro har godkänts, och kan mycket väl antyda att vi är nära en MacBook med Apple Silicon.