Swappie blickar ut mot Europa

Swappie som grundades 2016 blickar nu ut mot Europa och har kört en lyckad finansieringsrunda.

Swappie grundades i Finland 2016 och bolaget har gått väldigt bra här i Sverige, Italien, Danmark och Finland. Nu vill de expandera verksamheten och har kört en finansieringsrunda där de har fått in hela 40,6 miljoner dollar. Planen är nu att etablera sig i Tyskland, Portugal, Nederländarna och Irland.

Swappie köper in begagnade telefoner och renoverar upp dem för att sälja dem till ett mer förmånligt pris och köparen får en garanti på 12 månader. I sitt pressmeddelande säger Sami Marttinen, VD och medgrundare av Swappie:

I takt med att konsumenterna blir mer medvetna om hur stor miljöpåverkan deras inköp har, förväntar vi oss att se en mycket större efterfrågan på högkvalitativa, renoverade smartphones. Eftersom vi renoverar varje enhet själva, i vår egen fabrik, kontrollerar vi hela värdekedjan. Det innebär att vi kan leverera telefoner av högsta kvalitet, med garanti, till ett mycket lägre pris jämfört med en ny telefon. Vi har redan sett en otrolig efterfrågan på renoverade telefoner och vi är väldigt glada över att tillkännage dagens investering. Det innebär att vi kan påskynda vår internationella expansion och etablera den cirkulära smartphonekonomin i hela Europa.

Läs mer hos Swappie

Skriven av Marcus Attefors

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.

Igår fick åtta app- och spelutvecklare ta emot Apple Design Award och två av dem är svenskar.