App Store går som tåget

Apple meddelar idag via ett pressmeddelande att App Store-ekosystemet når nya höjder och det går minst sagt att säga att det är imponerande.

Apple berättar att App Store-ekosystemet bidrog till hela 519 miljarder dollar i fakturering och försäljning runt om i världen under 2019. Det är inte Apple själva som har tagit fram siffrorna utan en oberoende analysfirma vid namn Analysis Group. Kategorierna som omsatte mest var appar för digitala varor, mobil handel och tjänster samt annonsering i appar. Två spel som stack ut under 2019 var Mario Kart Tour och Sky: Children of the Light som var de två mest nedladdade spelen. Apple skriver i sin pressrelease:

”App Store är en plats där innovatörer och drömmare kan väcka liv i sina idéer och där användare kan hitta säkra och tillförlitliga verktyg som förbättrar deras vardag,” säger Tim Cook, Apples CEO. ”I dessa svåra och turbulenta tider tillhandahåller App Store oändliga möjligheter för entreprenörskap, hälsa och välbefinnande, utbildning och jobbskapande, som hjälper människor att snabbt anpassa sig till en värld i förändring. Vi anstränger oss att göra ännu mer för att stödja och främja den globala App Store-gemenskapen – från ensamma utvecklare i nästan alla länder till företag med flera tusen anställda – så att den kan fortsätta att främja innovation, skapa jobb och driva på den ekonomiska tillväxten.”

App Store som lanserades 2008 har minst sagt blivit en succé som nog inte ens Steve Jobs kunde ana skulle bli så här pass stor. Hela pressmeddelandet går att läsa hos Apple.

Skriven av Marcus Attefors

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.

Igår fick åtta app- och spelutvecklare ta emot Apple Design Award och två av dem är svenskar.