App Store går som tåget

Apple meddelar idag via ett pressmeddelande att App Store-ekosystemet når nya höjder och det går minst sagt att säga att det är imponerande.

Apple berättar att App Store-ekosystemet bidrog till hela 519 miljarder dollar i fakturering och försäljning runt om i världen under 2019. Det är inte Apple själva som har tagit fram siffrorna utan en oberoende analysfirma vid namn Analysis Group. Kategorierna som omsatte mest var appar för digitala varor, mobil handel och tjänster samt annonsering i appar. Två spel som stack ut under 2019 var Mario Kart Tour och Sky: Children of the Light som var de två mest nedladdade spelen. Apple skriver i sin pressrelease:

”App Store är en plats där innovatörer och drömmare kan väcka liv i sina idéer och där användare kan hitta säkra och tillförlitliga verktyg som förbättrar deras vardag,” säger Tim Cook, Apples CEO. ”I dessa svåra och turbulenta tider tillhandahåller App Store oändliga möjligheter för entreprenörskap, hälsa och välbefinnande, utbildning och jobbskapande, som hjälper människor att snabbt anpassa sig till en värld i förändring. Vi anstränger oss att göra ännu mer för att stödja och främja den globala App Store-gemenskapen – från ensamma utvecklare i nästan alla länder till företag med flera tusen anställda – så att den kan fortsätta att främja innovation, skapa jobb och driva på den ekonomiska tillväxten.”

App Store som lanserades 2008 har minst sagt blivit en succé som nog inte ens Steve Jobs kunde ana skulle bli så här pass stor. Hela pressmeddelandet går att läsa hos Apple.

Skriven av Marcus Attefors

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!

Rumsligt ljud eller Spatial audio är en ny funktion till dina AirPods Pro tillsammans med iPhone eller iPad. Det ger ett 3D-audiovisuellt ljud som är väldigt uppslukande.

Saknar du att titta på högupplöst material på YouTube via din Apple TV 4K? Väntan är snart över då YouTube nu har bekräftat att det är på ingång.

Om du gillade de nya bakgrundsbilderna som kommer förinstallerade på nya iPad Air så kan du nu ladda ned dem.

Har du tappat kontrollen över hemskärmen på din iPhone och har sidor och åter sidor fulla med appar så har nu Apple lösningen.

Med alla nya färger som kom med iPad Air kan det vara svårt att bestämma vilken man vill ha. Nya videoklipp från en hands-on i Kina kan dock hjälpa till med beslutet.