Facebook experimenterar med Face ID för Messenger

Är du trött på nyfikna vänner eller familjemedlemmar som vill läsa dina konversationer i Facebook Messenger? Snart kan räddningen vara här.

Facebook arbetar på att lägga till ett extra lager säkerhet för Messenger som gör det möjligt att skydda sin inkorg från nyfikna ögon.
Oavsett om iPhonen är upplåst eller inte så kommer man att behöva logga in med Face ID, Touch ID eller deras lösenord innan det går att komma åt sina meddelanden. Det kommer även gå att ställa in en viss tidsperiod efter att man har lämnat appen när den åter kräver autentisering.

Företaget testkör funktionen med en liten skara iOS-användare, även om funktionen är tänkt att släppas även till Android. En talesman från Facebook säger:

"Vi vill ge människor fler val och kontroll till att skydda sina privata meddelanden, och nyligen började vi testa en funktion som låter dig låsa upp Messenger-appen med din enhets inställningar,"

Bild: Engadget

Kommentarer
2 svar

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.

Igår fick åtta app- och spelutvecklare ta emot Apple Design Award och två av dem är svenskar.