Rykte: MacBook 12" blir första datorn med Apples egna processor

Det har ryktats om att Apple kommer att presentera sin första ARM-baserade dator på WWDC och nu kanske vi vet vilken modell som är först ut.

Det är Apple-läckaren Fudge som påstår sig ha information om att MacBook 12" blir första Apple-datorn med deras egna processor. Han skriver att datorn kommer utrustad med Apples A14X-processor som kommer ha mellan åtta till tolv kärnor. Han fortsätter med att berätta att datorn även kommer ha stöd för 5G vilket skulle betyda att vi inte blir lika beroende av ett WiFi-nätverk.

Fudge skriver att det finns flera fördelar med att lämna Intel's processorer och gå över till sina egna och några är bättre batteritid och prestanda. Detta då Apple styr både hårdvaran och mjukvaran själva och kan optimera det till perfektion. Exakt hur mycket huvudvärk detta kommer bli för utvecklare vet vi inte men det kan nog bli en hel del extrajobb framöver när Apple tar steget över till ARM på alla sina datorer.

Via AppleInsider

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
8 svar

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.

Igår fick åtta app- och spelutvecklare ta emot Apple Design Award och två av dem är svenskar.