Apple stoppar appar i Kina efter påtryckningar från regeringen

Kineser får inte lyssna på vad de vill. Nu har den kinesiska regeringen sett till så att Apple tar bort ännu en podcastapp från App Store.

Det handlar om den populära podcastappen Pocket Casts. Tidigare har de även tagit bort podcastappen Castro som sägs ha stått för 10% av podcastlyssnande i Kina.

Det har kommit till den kinesiska regeringens kännedom att podcastappar kan användas för att komma i kontakt med sådant som är förbjudet i Kina, där av bett Apple att ta bort dessa. Gissningsvis har Apple själva inte så mycket att säga till om när ett lands regering ställer sig emot. Varken Apple eller kinesisk press har gått ut med vad det är som räknas till förbjudet innehåll.

Pocket Casts kommenterade beslutet på Twitter med att de anser att podcast ska förbi ett öppet forum och vara fritt från censurering från regeringar. Vilket vi kan hålla med om.
“We believe podcasting is and should remain an open medium, free of government censorship”

Källa: The Verge

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

Mophie har släppt en batteriladdare som är helt dedikerad till Apples enheter och med denna i packningen på nästa tältresa kan du ladda allt.

Våren börjar titta fram och trots att tekniksläppen har varit få hittills under 2021 så har vi hunnit med en hel del.

Om du är nyfiken på att pröva om gräset är grönare på andra sidan så erbjuder Samsung nu ett sätt att pröva Android i din iPhone.

Dummy-enheter kan vara en indikation på vad vi kommer att få se från Apple och om detta stämmer verkar det som att iPad Mini endast får en intern uppdatering.

Då var det äntligen torsdag och idag har gänget drabbats av förkylningar och är inte i sitt piggaste utförande.

Flera rykten har pekat mot att Apple kan släppa årets iPad Pro i mitten av april och eventuellt kan detta betyda nästa tisdag.