Apple stoppar appar i Kina efter påtryckningar från regeringen

Kineser får inte lyssna på vad de vill. Nu har den kinesiska regeringen sett till så att Apple tar bort ännu en podcastapp från App Store.

Det handlar om den populära podcastappen Pocket Casts. Tidigare har de även tagit bort podcastappen Castro som sägs ha stått för 10% av podcastlyssnande i Kina.

Det har kommit till den kinesiska regeringens kännedom att podcastappar kan användas för att komma i kontakt med sådant som är förbjudet i Kina, där av bett Apple att ta bort dessa. Gissningsvis har Apple själva inte så mycket att säga till om när ett lands regering ställer sig emot. Varken Apple eller kinesisk press har gått ut med vad det är som räknas till förbjudet innehåll.

Pocket Casts kommenterade beslutet på Twitter med att de anser att podcast ska förbi ett öppet forum och vara fritt från censurering från regeringar. Vilket vi kan hålla med om.
“We believe podcasting is and should remain an open medium, free of government censorship”

Källa: The Verge

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!

Rumsligt ljud eller Spatial audio är en ny funktion till dina AirPods Pro tillsammans med iPhone eller iPad. Det ger ett 3D-audiovisuellt ljud som är väldigt uppslukande.

Saknar du att titta på högupplöst material på YouTube via din Apple TV 4K? Väntan är snart över då YouTube nu har bekräftat att det är på ingång.

Om du gillade de nya bakgrundsbilderna som kommer förinstallerade på nya iPad Air så kan du nu ladda ned dem.

Har du tappat kontrollen över hemskärmen på din iPhone och har sidor och åter sidor fulla med appar så har nu Apple lösningen.

Med alla nya färger som kom med iPad Air kan det vara svårt att bestämma vilken man vill ha. Nya videoklipp från en hands-on i Kina kan dock hjälpa till med beslutet.