Trade in-program för Mac kommer till butikerna

I USA och Kanada till att börja med. Tidigare har inbytesprogrammet för datorer varit en onlinetjänst, men nu ser det ut som att det även kommer till fysiska Apple Store.

Det är Bloomberg som rapporterar om att inbytesprogrammet för Mac-datorer ska komma till Apples Stores i USA och Kanada. Tidigare har vi kunnat byta in vår iPhone, iPad eller Apple Watch direkt i butik och få ett presentkort eller en summa avdraget på ett nytt köp.

Däremot har vi behövt skicka in vår dator och vänta på att man får summan tillgodo. Långt ifrån lika smidigt. Men den 15 juli i USA och 18 juli i Kanada blir det ändring på det. Många butiker är fortfarande stängda så vissa städer får såklart vänta längre. Nytt är också att de med Apple Card kan dela upp sina köp hos Apple 6 eller 12 månader räntefritt. Datorer och dyrare produkter erbjuds med 12 månader medans tillbehör och billigare produkter ska betalas av på 6 månader.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin

AirTags saknas fortfarande och nya rykten talar för att den lilla trackern kan komma i två storlekar.

På fredag är det dags, då kommer äntligen iPhone 12 och iPhone 12 Pro och vi är många som har längtat efter dessa telefoner.

Apple Music vidareutvecklas och blåser liv i vår barndoms musikkanaler. Igår lanserade Apple sin musikkanal Apple Music TV som är en kanal i Apple TV-appen som ger oss musikvideos dygnet runt.

Batteristorlekarna har läckt ut för iPhone 12 Mini och iPhone 12 vilket kan vara anledningen till att vi ser tidiga testresultat som är lite sämre än väntat i olika benchmarks.

Apple presenterade äntligen iPhone 12 förra veckan och den kom med en del förbättringar mot iPhone 11 och veckans quiz ska testa vad ni minns om Apples senaste smartphone.

Det finns flera sätt att sälja din gamla iPhone både privat eller till ett företag. Vi har tagit reda på vad vi får betalt på respektive ställe.