Apple jobbar på nya kommandon för tangentbord till iPad

Apples egna tangentbord till iPad saknar idag funktionsknappar för att kunna behålla storleken på tangenterna. Flera andra tillverkar har dedikerade knappar för att ändra ljusstyrka, volym och musikkontroller. Nu jobbar Apple för att ta fram nya kortkommandon för dessa funktioner.

Det är i iPadOS 13.5.5 beta 9to5mac hittat kod som visar att vi ska kunna lägga till specifika kortkommandon. Vi kan redan idag ändra funktioner på knappar och kommandon men val för ljusstyrka för skärm och tangentbord finns inte att lägga till. Det behöver vi gå till inställningar eller control center för att göra.

Men nu ser det ut som att det kommer gå att justera med egna kommandon i kommande iPadOS. Gissningsvis får vi vänta till iPadOS 14 för att komma åt dessa funktioner.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin

Att automatisera och göra hemmet smart är riktigt kul men kostnaden kan dra iväg och i den här guiden skall vi säkra upp hemmet för att göra det tryggt för de minsta och tonåringarna för en relativt billig peng.

Det här med lösenord är tråkigt men ack så viktigt för att ens konto inte skall bli kapat.

Ett av världens största bolag har äntligen börjat rulla ut stöd för användarprofiler i sin streamingtjänst Amazon Prime.

Ming-Chi Kuo har kollat i sin spåkula om tredje generations AirPods och avslöjar när de är tänkta att lanseras.

Idag skickade Apple ut beta två till alla sina olika operativsystem och vi tar en titt på vad som är nytt i iOS och iPadOS 14 beta 2.