SVT börjar rusta upp för 5.1-ljud

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud på SVT Play.

Det är på forumet Swedroid som en i SVT’s team meddelar att de gärna vill att medlemmarna skall testa hur vissa filmer och serier med 5.1-ljud fungerar. Utöver 5.1-ljud så har SVT börjat ta steget över till HEVC (H.265) istället för det tidigare AVC (H.264) vilket innebär att även bildkvalitén kommer att bli bättre. På deras egna sida skriver de även att de i dagsläget inte arbetar med att få ut sitt material i 4K vilket är lite tråkigt.

Vill ni själva testa materialet på SVT Play som finns i 5.1 ljud så är det följande filmer och serier ni kan klicka er vidare till:

Källa SVT & Swedroid, via Feber

Skriven av Marcus Attefors

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.