Nästa iPad Air kan få USB-C

Fjärde genrationen iPad Air kan komma att laddas med USB-C om vi ska tro på japanskt skvaller.

Apple gav iPad Pro USB-C redan 2018 men samtliga andra modeller har fått behålla Lightning. Nu rapporterar japansk media med kinesiska tillverkare som källa att nästkommande Air kommer vara baserad på iPad Pro 11-tum och även då få behålla ingången från Pro-serien.

Tidigare har vi läst rykten om att det ska komma en iPad Air 11-tum och nyligen berättade även Ming-Chi Kuo att de jobbar på en 10,8-tums iPad med namnet Air som ska baseras på dagens Pro.

Samtidigt ryktas det om att den ska få en mini-LED-skärm med Touch ID inbyggt i skärmen istället för Face ID. Så om dessa pusselbitar faller på plats kanske vi får se denna skapelse senare i år. Samma källa berättar om en ny iPad mini med samma specifikationer som Air men med en 8,5-tums skärm. Som vanligt får framtiden visa hur mycket av detta som stämmer.

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.