Safari i iOS 14 kan få inbyggd översättning och utökat Apple Pencil-stöd

Kod i den läckta versionen av iOS 14 visar att Apple planerar att lägga in inbyggd översättning direkt i Safari samtidigt som det kommer med fullt Apple Pencil-stöd.

Det är 9to5mac som återigen snokat reda på kod i kommande iOS. En inbyggd översättare skulle betyda att man kan få hemsidor på valfritt språk direktöversatt utan att använda tredjepartsappar. Om det kommer i iOS 14 så kan vi nog även räkna med att det kommer till macOS i samma veva.

Funktionen ser ut att funka så att man kan ha ett förvaltat språk så alla sidor visas med det valda språket eller så kan man välja separat för olika webbplatser. Apple jobbar också på att kunna leverera direkt översättning i appar. Det skvallras också om att Apple översättningstjänst fungerar både online och offline. När det kommer till pennan verkar de addera fullt stöd även i Safari. Det skulle betyda att man utöver scrolla och klicka kan man markera, göra anteckningar och annat direkt på sidan man har öppen.

Det har också ryktats om ett nytt PencilKit som skulle låta användaren anteckna för hand och att texten sen ändras direkt till vanlig ´datatext´. Vilket även det skulle göra att vi slipper tredjepartsappar. iOS 14 som läckt är såklart en tidig version som ingen vet hur många av de nya funktionerna faktiskt kommer direkt med den färdiga uppdateringen. Men det kommer vi förhoppningsvis få reda på den 22 juni när WWDC går av stapeln.

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
3 svar

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.