Safari i iOS 14 kan få inbyggd översättning och utökat Apple Pencil-stöd

Kod i den läckta versionen av iOS 14 visar att Apple planerar att lägga in inbyggd översättning direkt i Safari samtidigt som det kommer med fullt Apple Pencil-stöd.

Det är 9to5mac som återigen snokat reda på kod i kommande iOS. En inbyggd översättare skulle betyda att man kan få hemsidor på valfritt språk direktöversatt utan att använda tredjepartsappar. Om det kommer i iOS 14 så kan vi nog även räkna med att det kommer till macOS i samma veva.

Funktionen ser ut att funka så att man kan ha ett förvaltat språk så alla sidor visas med det valda språket eller så kan man välja separat för olika webbplatser. Apple jobbar också på att kunna leverera direkt översättning i appar. Det skvallras också om att Apple översättningstjänst fungerar både online och offline. När det kommer till pennan verkar de addera fullt stöd även i Safari. Det skulle betyda att man utöver scrolla och klicka kan man markera, göra anteckningar och annat direkt på sidan man har öppen.

Det har också ryktats om ett nytt PencilKit som skulle låta användaren anteckna för hand och att texten sen ändras direkt till vanlig ´datatext´. Vilket även det skulle göra att vi slipper tredjepartsappar. iOS 14 som läckt är såklart en tidig version som ingen vet hur många av de nya funktionerna faktiskt kommer direkt med den färdiga uppdateringen. Men det kommer vi förhoppningsvis få reda på den 22 juni när WWDC går av stapeln.

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
3 svar

Har du köpt ett par AirPods Pro men tycker att de ramlar ut eller inte sitter helt perfekt?

Har du märkt att Spotify, Tinder eller Tik Tok inte fungerar? Lugn du är inte ensam.

Samma dag som WWDC drog igång släppte även Apple utvecklarbetor av sina nya operativsystem men nu kan allmänheten också vara med och leka.

Imorgon, det vill säga fredag har Greyhound premiär på Apple TV+ och nu har Apple släppt en ny video.

Det har ryktats ett tag nu att iPhone 12 som lanseras någon gång i höst kommer lanseras utan laddare och hörlurar.

Varje år ger Apple studenter lite extra godis när de köper deras produkter eller rabatterade priser.