Apple släpper säkerhetsuppdatering som ställer till det för jailbreakare

Igår rullade en ny säkerhetsuppdatering för iOS och iPadOS ut. Främsta nyheten var att jailbreaket från Unc0ver dödades.

Apples iOS 13.5.1 kommer med stärkt säkerhet och täpper till hålet i iOS 13.5 som gjorde det möjligt att jailbreaka. Unc0ver gick ut så sent som förra månaden med att de nu har lyckats ta fram jailbreak för iOS 11 upp till den senaste 13.5. Men deras lycka varade inte länge.

Jailbreak innebär att man låser upp sin telefon och kan installera appar från andra källor än Apple själva. Det ger också möjligheten att ändra mer i sitt system och installera så kallade tweaks. Vill ni veta mer kan ni se vår video där vi provar att slå upp portarna på vår iPhone.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.