MacRent tar över Digital Inn

Digital Inn har haft det tufft de senaste åren och den 22 april försattes bolaget i konkurs.

Idag meddelar MacRent via ett pressmeddelande att de har ingått avtal om förvärv gällande delar av rörelsen i Digital Inns konkursbo. Om några butiker kommer öppna upp igen under MacRents flagg framgår inte i pressmeddelandet men deras VD, Jonas Vikander skriver:

”Vi tar ett naturligt steg framåt genom att bl.a. ta över Digital Inns aktier i det helägda dotterbolaget Digital Inn Finans AB (556740-0568). Genom förvärvet accelererar vi mot våra utvecklingsmål. MacRent kommer att vara behjälplig för alla Digital inn-kunder som behöver hjälp med sin Apple hårdvara, både garanti och servicereparationer. Vi erbjuder självklart enheter som ska in i ett MDM via Apple-enhetsregistrering (tidigare Apple-DEP) och efterfrågan på denna tjänst är stor hos företag och skolor. Vi ser fram emot att kunna dela med oss av Sveriges största lager av Apple produkter samt en av de mest lättmanövrerade hemsidorna; www.macrent.se."

MacRent är ingen ny spelare utan har varit en Apple-auktoriserad återförsäljare och Service Provider sedan 90-talet.

Skriven av Marcus Attefors

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.