Bugg i Sign in with Apple gjorde att hackare kunde ta över dina tjänster

Men nu är det åtgärdat via Apples buggprogram och en person blev lite rikare.

Förra sommaren under WWDC lanserade Apple sin inloggningstjänst Sign in with Apple som likt Log in with Facebook och Google låter användaren logga in på sidor och tjänster med sina befintliga konton. Apple tillåter även inloggning direkt med FaceID och TouchID.

Bhavuk Jain upptäckte att hackare relativt enkelt kunde komma åt användarens information och ta över tjänsterna de loggar in på. Till exempel använder sig Dropbox, Spotify och Airbnb av tjänsten.

Det var i en tredjepartserver för inloggningen som det fanns ett hål. Apple rapporterar dock att ingen annan har lyckats hitta detta hål innan Bhavuk anmälde det till Apples buggprogram och det fixades. Apple var tacksamma och betalade ut 100 000 dollar för upptäckten.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin

Tom’s Guide testar batteritiden på både iPhone 12 och iPhone 12 Pro och bekräftar det vi redan vet om 5G - att det drar ström.

iPhone 12 Pro Max är större och bättre men batteritiden verkar bli detsamma som föregångaren.

Äntligen kom samma designspråk som vi har på iPad Pro till iPad Air och nu skall vi ta en titt för att se om den lever upp till förväntningarna.

AirTags saknas fortfarande och nya rykten talar för att den lilla trackern kan komma i två storlekar.

På fredag är det dags, då kommer äntligen iPhone 12 och iPhone 12 Pro och vi är många som har längtat efter dessa telefoner.

Apple Music vidareutvecklas och blåser liv i vår barndoms musikkanaler. Igår lanserade Apple sin musikkanal Apple Music TV som är en kanal i Apple TV-appen som ger oss musikvideos dygnet runt.