Bugg i Sign in with Apple gjorde att hackare kunde ta över dina tjänster

Men nu är det åtgärdat via Apples buggprogram och en person blev lite rikare.

Förra sommaren under WWDC lanserade Apple sin inloggningstjänst Sign in with Apple som likt Log in with Facebook och Google låter användaren logga in på sidor och tjänster med sina befintliga konton. Apple tillåter även inloggning direkt med FaceID och TouchID.

Bhavuk Jain upptäckte att hackare relativt enkelt kunde komma åt användarens information och ta över tjänsterna de loggar in på. Till exempel använder sig Dropbox, Spotify och Airbnb av tjänsten.

Det var i en tredjepartserver för inloggningen som det fanns ett hål. Apple rapporterar dock att ingen annan har lyckats hitta detta hål innan Bhavuk anmälde det till Apples buggprogram och det fixades. Apple var tacksamma och betalade ut 100 000 dollar för upptäckten.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.