Central Park är här

Dagens nyhet på Apple TV+ är den tecknade serien Central Park. Vi har sett de två första avsnitten och är redan hänförda.

I serien får vi följa familjen Tillerman som tar hand om Central Park i New York som stöter på problem med den onda och giriga Bitsy som vill ta över Central Park och bygga lägenheter. Det är den charmiga och skönsjungande gatumusikanten Birdie som berättar historien.

Serien beskrivs som en tecknad musikal och det är mycket musik, finurliga och roliga låtar. Central Park är skapad av Loren Bouchard som även gjort Bob´s Burgers. Både den tecknade stilen och humorn känns igen. I Bob´s Burgers har vi också sett att det finns en kärlek till musikal då varje avsnitt avslutas med en sång skriven speciellt för avsnittet och det finns flera musikalavsnitt.

Så här har Loren Bouchard gått ett steg längre. Undertecknad har inte varit något fan av musikalavsnitten tidigare men här känns det som de kommer till sin rätt. Det är roligt och charmigt och redan i öppningslåten faller vi för den knubbiga lilla gatumusikanten.

Rösterna görs av Josh Gad, Maxmillian Robinson, Kristen Bell, Tituss Burgess, Stanley Tucci med flera. De två första avsnitten av serien finns nu på Apple TV+. Om du är ett fan av tecknad humor för vuxna så får du inte missa detta.

Se serien här.

Skriven av Dennis Klarin

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.