Snart kan du scanna matvarorna i mobilen

Fler butiker går över till självscanning och nu kommer ännu en lösning för detta. Easyshop gör så att du kan scanna och betala direkt i mobilen.

Det är det svenska företaget Datema AB som tagit fram en app för detta. Easyshop är nästa genrations självskanning och vänder sig till detalj- och dagligvaruhandeln.

Systemet har provats i Norges 32 Coop-butiker sedan början av året, nu är planen att rulla ut lösningen till fler av Coops butiker och även i Sverige. Intresset är stort även utanför Sverige och Norge. England, Ryssland och Tyskland är bara några av länderna som hört av sig till det svensk bolaget för att kunna få använda sig av systemet.

Tjänsten ska komma till flera butiker i Sverige undet året och Datemas marknadschef Jan Herrström säger: ​

Flera av de större svenska dagligvarukedjorna har visat intresse och vill testa och lansera den här typen av självskanningslösning och det redan under 2020.

Easyshop-appen kommer även med fler smarta funktioner som inköpslista, kunderbjudanden och möjligheten att läsa mer information om produkten man scannar. Varje butik kan skräddarsy sin Easyshop-lösning och integrera det i sitt kassasystem som gör att de alltid har aktuella priser i appen.

I dessa coronatider är det såklart väldigt passande att både slippa kö och kassa. Vi får se hur snart vi får se detta i vår närbutik. Men det ser ut som att det är många butiksägare som är intresserade.

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
17 svar

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.